DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 30. kedd
F1

Verstappen gyorsabbnak érzi magát Hamiltonnál

A Red Bull pilótája ugyan elveszítette első helyét a világbajnoki pontversenyben, ám nem adja fel a harcot. A holland szerint az év további részében jobban fog teljesíteni a címvédőhöz képest.

A szabadedzések és a kvalifikáció alapján a Mercedesnek nagy esélye volt arra, hogy megnyerje a Magyar Nagydíjat, ám az eső és a rajt utáni káosz eléggé összezavarta a dolgokat. Valtteri Bottas hibája után többeknek is komolyabban megsérült a versenygépe és kiállni kényszerültek a versenyből. Max Verstappen sem úszta meg az esetet gond nélkül, de neki szerencséje volt, így az újraindításnál folytathatta a futamot.

Bár versenyben maradt, a Red Bull tempója már nem volt az igazi, így pedig a 9. hely is bravúrosnak mondható. Legnagyobb ellenfele, a hétszeres világbajnok Lewis Hamilton is bajba került, igaz a brit pilóta egy rossz stratégia miatt volt hátrányos helyzetben, melyet végül ledolgozott és Vettel kizárásával a második helyen zárt, amivel újra vezeti a tabellát.

Verstappen tehát csalódott lehetne a legutóbbi hétvége után, de igyekszik pozitívan látni a dolgokat, sőt nagyon magabiztosan tekintett előre.



„Biztos vagyok benne, hogy izgalmas csatánk lesz, még mindig jó esélyünk van a győzelemre, szóval nem szabad feladnunk. Én úgy látom a dolgot, hogy gyorsabb tudok lenni, mint a többiek és teljesen biztos vagyok benne, hogy gyorsabb vagyok Lewisnál. Számomra nagyon jól működik, ha így gondolom, ha másképp lenne, inkább otthon kellene maradnom” ─ idézte Verstappen szavait a PlanetF1.

A Monacói Nagydíjtól kezdve az energiaitalosok kiváló formában voltak, hiszen Sergio Perez bakui győzelmével együtt zsinórban öt futamon bizonyultak a legjobbnak, a Mercedes viszont behozta a korábbi lemaradását és a Hungaroringen már a német márka tűnt erősebbnek. A holland versenyző úgy véli, kizárólag rajtuk múlik a bajnokság további alakulása.

„Szerintem az év elején biztosan egyenlően álltunk, de a Mercedes most visszatért. Nekünk az a feladatunk, hogy legalább az egyenesekben kiegyenlítsük a különbségeket. Csak rajtunk múlik, hogy megtaláljuk azt az egy-két tizedet, amit az idei szezon során visszavettek. Az előző években nagyon dominánsak voltak, szóval ebből a szempontból jól állunk és természetesen az idei szabályok is segítettek, de meg kell néznünk, hogy mit lehet még kihozni az autónkból” ─ tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: