DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Latifi is élete versenyét futotta a Hungaroringen

A szezon eddigi versenyein a pontszerzés közelében sem volt, a Magyar Nagydíjon viszont Nicholas Latifi mutatta azt a szereplést, amit George Russelltől szoktunk meg a Williamsnél. A kanadai harmadik helyen is haladt, végül hetedikként zárt – a Williams utoljára négy éve ért el ennyire jó eredményt.

A 20 fős mezőny 18. rajtkockájából induló Nicholas Latifi váratlanul az ötödik pozícióban találta magát a Magyar Nagydíj káoszos indulását követően, ráadásul ennél is volt feljebb: mikor a piros zászlót követően slickre váltott a mezőny, a kanadai a harmadik helyen kötött ki. Számos körön keresztül haladt ebben a pozícióban, és bár a Williamsszel végül nem tudta tartani a gyorsabb autókat, így is nyolcadik helyen ért célba – ami Sebastian Vettel kizárását követően hetedikre módosult, egy pozícióval a csapattárs George Russell előtt, akinél Latifi végig erősebb futamot teljesített.

„Szuper boldog vagyok! A verseny előtt reménykedtünk ilyenben, de nem volt reális elképzelés. Úgy vélem, a rajtnál garantáltam az eredményt, azzal, hogy egyszerűen elkerültem a kavarodást. Azután jó döntést hoztunk a kerékcserével, mivel két kanyar után tudtam, ki kell jönni a slickekért” – nyilatkozta a versenyt követően Latifi.



„Ha senki más nem jön ki, akkor feláldozzuk a jó kezdőpozíciót, de nyilvánvaló volt, hogy sokan mások is cserélnek majd. Onnantól a saját versenyemre összpontosítottam. Tudom, hogy nem volt meg a tempóm, hogy tapadjak az elöl levő srácokra, mikor a harmadik helyen haladtam, ezért azon ügyködtem, hogy az abroncsok a végéig bírják. Később már küszködtem velük.”

„A csapat duplán pontot szerzett, ami csodálatos eredmény, nyolcadik helyen vagyunk a bajnokságban, ez a legjobb, amiben reménykedhettünk. Egész évben nem álltam pontszerző helyen, de George volt már ilyen pozícióban, csapatként pedig a szezon kezdete óta fejlődünk, egy ideje már kopogtattunk a pontszerzés ajtaján. Örömteli volt megszerezni az egységeket és ezzel jutalmazni meg a csapatot. Ami engem illet, különösen elégedett vagyok, a csapat miatt pedig még jobban örülök, az elvégzett kemény munkájuk miatt” – mondta a kanadai a Hungaroringen.

Az elmúlt másfél évben a Russell árnyékában levő Latifitől nem szoktunk meg ilyen eredményeket. Korábbi legjobb helyezése 11. pozíció volt 2020-ban Monzában és Imolában, de többnyire ennél jóval hátrébb végzett: a 2021-es szezonban a silverstone-i 14. pozíció és monacói 15. hely voltak legjobbjai a hungaroringi hetedik helyezés előtt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: