DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Verstappen: Már megint egy Mercedes…

Vezethetetlen volt a Red Bull, miután az autó oldala és padlója is megsérült a rajtbaleset folytán. A bajnokság második helyére visszacsúszó holland fogadkozik: a nyári szünet után visszavág.

Egyetlen ponttal zárta a Magyar Nagydíjat Max Verstappen: a Red Bull hollandjának versenye az első kanyarban pecsételődött meg, mikor a Valtteri Bottas által elindított tömegbaleset szenvedő alanya lett. Bár a finnel, Lando Norrisszal és Sergio Perezzel ellentétben folytatni tudta a versenyt, a piros zászló alatti szerelési lehetőség pedig kapóra jött neki, az RB16B sérülései megakadályozták az érdemi felzárkózást.



„Már megint egy Mercedes ütött ki…” – kezdte a tévéstáboknak adott nyilatkozatát Verstappen a Hungaroringen, miután két héttel korábban, Silverstone-ban Lewis Hamiltonnal ütközve nullázott. „Az autó egész oldala hiányzott. A padló is megsérült, szinte lehetetlen volt így vezetni, hogy őszinte legyek. Próbáltam a legjobbat hozni és így is sikerült egy pontot szerezni. Ez is valami, még ha nem is az, amit szeretnék” – folytatta a holland, aki hosszas küzdelem révén a hajrában előzte meg Daniel Ricciardót a tizedik helyért.

„Az ilyen pillanatokkal nem lehet mit kezdeni, egyszerűen csalódást keltőek. Tudom, hogy a szünet után visszatérek és a lehető legjobb formámat próbálom majd nyújtani. Természetesen remélem, hogy ehhez az autóm is versenyképes lesz. Majd kiderül” – mondta Verstappen, aki a bajnokság vezető pozícióját is elveszítette Lewis Hamiltonnal szemben: 186 pontja van, míg a brit harmadik helyével 192-re tornázta fel vb-egységei számát.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: