DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek
F1

Bottas: Hibáztam, elfogadom a büntetést

Egyáltalán nem magyarázkodott a nagyot hibázó finn: feltette a kezét, elmondta, hogy ez az ő hibája volt, nincs mentség és nem emel szót az öt rajthelyes büntetéssel szemben sem.

"Megalapozta" a Magyar Nagydíjat Valtteri Bottas azzal, hogy a rajt utáni első féktávot elrontotta, nekiment Lando Norrisnak, majd nekilökte a britet Max Verstappennek, végül ő maga ütötte ki a versenyből Sergio Perezt is. Ezzel minden érintett futamát tönkretette, beleértve a sajátját is, de nem keresett kifogásokat, amikor mikrofon elé állt az esetet követően.

"Először is: ez nyilvánvalóan az én hibám volt" - kezdte Bottas többek között a Formula.hu jelenlétében. "Én jöttem hátulról és rajtam múlik, hogy elég korán fékezek-e. Elmértem a féktávot, ez nem könnyű ilyen körülmények között, de korábban kellett volna fékeznem, mert nagyon közeledtem, eltaláltam Landót és ez okozta az egész zűrt. Rosszul mértem fel, az én hibám."

bottas-f1-hungary-sunday-25



Kapott egy kérdést azzal kapcsolatban, hogy vajon a belül, a fal mellett őt megelőző Norris mennyire zavarta meg, erre annyit mondott, hogy talán egy kicsit elvesztette, hogy hol is tart az egyenesben, de ilyen a versenyzés, korábban kellett volna fékezni. Megkérdezték még a rossz rajtjáról is, amelyről azt mondta, hogy kipörögtek a kerekei, ezért ragadt be - ezt az idézte elő, hogy a felvezető körön kihűltek a gumijai, nem tudta elég jól megmelegíteni őket.

Végül felmerült, hogy öt rajthelyes büntetést kapott a következő belga futamra, de itt sem beszélt mellé: "Elfogadom a büntetést. Nyilván nem ideális, de ott majd legalább lehet előzni, nem teszi tönkre automatikusan a hétvégét, mint ahogy mondjuk itt tette volna. Ez van" - mondta Bottas.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: