DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Norris: Többet várnék egy toppilótától

Lando Norris szerint talán az élmezőny tagjaival az a baj, hogy keveset csatáznak egymás mögött, így nincs elég tapasztalatuk ilyen helyzetben.

A hatodik helyről rajtolva már harmadikként haladt az egyes kanyar felé Lando Norris a Magyar Nagydíjon, ám féktávon tehetetlennek bizonyult, amikor Valtteri Bottas eltalálta hátulról, így a McLaren britjének ott véget is ért a futama. Bottas ugyan az eset után odament bocsánatot kérni és a nyilatkozatában is elismerte, hogy teljes mértékben az ő hibája minden, de Norris azért elég feldúltan értékelte az eseményeket.

nor_4



"Mindannyian azért vagyunk F1-es pilóták, mert jó versenyzők vagyunk, tudjuk, hogy hol kell fékezni, fel tudjuk ezeket mérni, meg ilyesmi. Főleg esőben, főleg az első körben" - idézi Norris szavait a Motorsport. "De nyilván valaki teljesen rosszul mérte fel. Ez idegesítő, egy kicsit többet várnék, amikor a mezőny elején harcolok a toppilótákkal. De talán ők nem versenyeznek túl gyakran, magukban vannak elöl, nem a mezőnyben, a piszkos levegőben. Talán kevés az ilyen tapasztalatuk és tanulniuk kell" - fogalmazott a brit.

Norris azt elmondta, hogy Bottas azonnal bocsánatot kért tőle, de ez nem változtat semmin, azt pedig kijelentette, hogy természetesen büntetést érdemel a finn. "Engem megbüntettek azért, mert Perezt letolta a pályáról a levegő Ausztriában, most pedig kiestem, nekimentem Maxnak, ez nagy baleset volt. Sokkal veszélyesebb is annál, mint hogy valaki belemegy egy kicsit a sóderágyba."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: