DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Horner: Valtteri nagyszerű munkát végzett...

A Red Bull csapatfőnöke szerint Bottas kiválóan dolgozott a Mercedesnek azzal, hogy mindkét autójukat kiütötte, ráadásul Pereznél a motor is meghibásodott, ami további problémákat jelent.

Természetesen nem volt túl boldog a Magyar Nagydíjat követően Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke, hiszen Max Verstappen egyetlen pontot szerzett, Sergio Perez pedig már az első kanyart sem élte túl Valtteri Bottas elmért féktávja miatt. Horner szerint ráadásul Perez motorja is tönkrement a baleset miatt, ahogy a silverstone-i ütközés után Verstappené is meghibásodott.

hor1



"Ez a versenyzés brutalitása. Ahogy láttuk, Valtteri rosszul rajtolt, majd elmérte a féktávot és nagyszerű munkát végzett a Mercedes számára azzal, hogy kiütötte mindkét autónkat" - összegezte a történteket Horner.

"Elvesztettünk még egy motort Sergióval és Max versenye is tönkrement, meg kell mondanom, hogy hihetetlen munkát végeztek a szerelők, hogy működésre bírták az autót. Brutális dolog ez a költségsapka alatt, van egy baleset, amiről nem tehetünk, de nagyon súlyos árat fizetünk érte. Nyilván nem segít, hogy most már két motort buktunk el mások által elkövetett manőverek miatt" - tette hozzá a csapatfőnök.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: