DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

„A Ferrari most is jócskán elmarad motorerőben”

A tavalyi évhez képest láthatóan sokat fejlődött az olasz erőforrás, de még mindig csak annyit sikerült elérni, hogy legalább a Renault-motorral partiban legyen. Az Alfa Romeo csapatfőnöke reálisan értékelt.

A tavalyi év merő szenvedés volt a gyenge motorerő miatt a Ferrarin kívül a két partneristálló számára is, sem a Haas, sem az Alfa Romeo nem volt képes a 2019-eshez hasonló teljesítményre sem. Amikor igazán feltekerik a motort, akkor láthatóan a Honda és a Mercedes jócskán megelőzi a másik két riválist, Frederic Vasseur viszont örül annak, hogy az olasz erőforrás már legalább nem utolsó a sorban.

A csapatfőnök elismerte, hogy annyira bizonytalanok voltak a Ferrari erejében, hogy tavaly decemberben még az is felmerült, hogy másik gyártóval szerződnek. Az olaszok azonban egy jóval fejlettebb motorral álltak elő idén, de attól még messze vannak, hogy a két éllovas márka teljesítményét egyáltalán megközelítsék.

A Ferrari-motor javult, de a Mercedes és a Honda még mindig utcahosszal vezet


„Jelenleg elégedettek vagyunk az erőforrással, amit használunk és jó kapcsolatban is vagyunk a Ferrarival. Jó néhány éve látnak már el minket motorokkal és mi is részben segítségükre vagyunk abban, hogy egyre magasabb szintre fejlődjenek” – ecsetelte véleményét Frederic Vasseur az Autosprint hasábjain.

„Azt reméljük, hogy 2022-ben látványos fejlődésen megyünk keresztül. A Ferrari sem az igazi még, most már elértek odáig, hogy egyenlő szintre kerültek a Renault-val, de ismerjük el, a Mercedes és a Honda kilométerekkel előttünk járnak. A Ferrari viszont nagyon keményen dolgozik és fejleszt, miközben mi is rengeteg energiát fektetünk abba, hogy a versenyautónk a lehető legjobb legyen. Már ebben a szezonban is jelentőset javultunk.”

„Idén egyelőre csak két pontot szereztünk, de ez igen nagy részben annak is köszönhető, hogy a nálunk gyorsabb csapatok sokkal ritkábban esnek ki a versenyből. De ahogy már említettem, mi is fejlődtünk idén, leginkább a karosszéria tekintetében. Régóta tudjuk, hogy nehéz szezon az idei, jó ideje már a 2022-es versenygépünkön dolgozunk” – tette hozzá Vasseur.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: