DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek
F1

Domenicali: a Magyar Nagydíj „fontos eleme” az F1-nek

A Magyar Nagydíj „fontos eleme” az F1-es vérkeringésnek és a sportág hosszú távon tervez hazánkkal – jelentette ki a formula.hu-nak Stefano Domenicali, a Formula One Management vezérigazgatója.

Harminchatodik alkalommal versenyez a királykategória mezőnye Mogyoródon, amivel a Hungaroring a második legrégebben egy huzamban a kalendáriumban szereplő helyszín Monza után. Évről érvre azt halljuk, hogy a mezőny imádja a magyar hétvégét, s nem csak amiatt, hogy az utóbbi időszakban rendre a hungaroringi futam volt az utolsó a várva várt nyári szünet előtt.

A viadal megítélése az új vezér irányítása alatt sem változott: Stefano Domenicali – aki korábban a Ferrari csapatfőnöke volt – az év eleje óta látja el a világbajnokságot szervező Formula One Management vezérigazgatói tisztségét és azok közé tartozik, akik sokra tartják a Magyar Nagydíjat.

domenicali-dppi-2021-1



„Amikor 1986-ban megrendezték az első itteni versenyt, bizton állíthatom, hogy senki nem gondolta volna, hogy a Magyar Nagydíj és Budapest ennyire fontos elemévé válik a versenynaptárnak” – nyilatkozta a F1 első embere a Formula Podcastnek, mielőtt Londonból útnak indult hazánkba. „A Magyar Nagydíj mindig egy fantasztikus esemény elképesztő hangulattal, Budapest pedig egy csodás város remek hagyományokkal és nagyszerű történelemmel. A Formula–1 teljes közössége szívesen jön ide. Sajnos, ahogy jól tudjuk, a körülmények most kicsit mások a Covid-helyzet miatt, de igyekszünk előre tekinteni. Már zajlanak az egyeztetések a promóterekkel, a szervezőkkel, Magyarország jövője a versenynaptárban egyre erősebb.” 

Mint ismeretes, a Magyar Nagydíj szerződése 2027-ig érvényes, Domenicali szerint pedig már most dolgoznak a kontraktus meghosszabbításán. A szakember pénteken már erről is egyeztetett Gyulay Zsolttal, a Hungaroring elnök-vezérigazgatójával, valamint Ariane Frank-Meulenbelttel, a pálya vezérigazgató-helyettesével. 

„Örömmel mondhatom a magyar szurkolóknak, hogy már most azon dolgozunk és annak a feltételeit vizsgáljuk, hogy a Magyar Nagydíj még tovább maradhasson a naptárban. Egyszóval nagyszerű és különleges helyszín ez, ahol szép és nehéz pillanataink is voltak, és az F1 teljes közössége nagyon nagy örömmel jön a pályára és Budapestre” – fogalmazott a szakági fővezér.

Nem titok, hogy a Hungaroring létesítményeire és nézőterére ráférne egy alapos felújítás, amely – mint arról az illetékesek az utóbbi időben többször is beszámoltak – szerepel is a tervek között. Mint Domenicali a Formula Podcastnak elárulta: a hosszabb távú folytatáshoz szükségesnek tartják a fejlesztéseket. 

„Azt elárulhatom, hogy magyar barátainkkal már zajlanak az egyeztetések arról, hogy milyen területeken van szükség fejlesztésekre a paddock, a garázsok, a kiszolgáló létesítmények és a nézői élmény terén. Dolgozunk annak a projektnek az összeállításán, amelynek végrehajtásával Magyarország továbbra is megfelelhet az F1-es helyszínekkel szemben támasztható legmagasabb elvárásoknak. Ez jelenleg is így van, most a továbbiakban szükséges fejlesztéseken dolgozunk együtt” – mondta a Formula One Management vezérigazgatója, aki a Formula Podcast műsorában részletekbe menően is beszél majd a sportág jelenlegi helyzetéről, a jövőről, ugyanakkor választ ad néhány hallgatói kérdésre is.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: