DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 16. hétfő
F1

Gaslynak elege van a pechszériából

Ausztriában Leclerc-rel ütközött, Silverstone-ban pedig egy defekt fosztotta meg a pontoktól az AlphaTauri franciáját, aki viszont már nagyon várja, hogy vezethessen az „élvezetes” Hungaroringen.

Nem alakulnak a legjobban az elmúlt nagydíjhétvégék Pierre Gasly számára: az első osztrák fordulón rögtön a rajt után ütközött Charles Leclerc-rel és kiesett, míg legutóbb a Brit GP-n egy defekt ütötte el a top 10-től. A francia így az utóbbi három futamon mindössze két pontot gyűjtött az AlphaTaurival, amely ráadásul eleve haloványabban muzsikál mostanában. Gasly nem is tagadta, hogy kezd nála betelni a pohár a folyamatos balszerencse miatt:

gasly-alphatauri-silverstone



„A legutóbbi verseny Silverstone-ban frusztráló volt, hiszen elbuktunk néhány pontot a végén egy defekt miatt. Szerintem még a nyolcadik hely is elérhető lett volna” – idézi a pilótát a GrandPrix247.com. „Valaki felvert némi sódert az aszfaltra, ami kivágta a gumimat. Szóval kicsit elegem van abból, ahogy a dolgok alakultak az elmúlt néhány versenyen. Ausztriában ott volt az ütközés Charles-lal, ami szintén pontokba került, most pedig ez a defekt.”

„Összességében azt mondanám, a silverstone-i volt a szezon legrosszabb versenye számomra, főleg azért, mert úgy tűnt, kettő vagy négy pontot is menthetünk, úgyhogy bosszantó volt, hogy nem tudtuk begyűjteni őket.”

Gasly ugyanakkor a Magyar Nagydíjat már nagyon várja, hiszen kétszer is szerzett top 6-os helyezést a Hungaroringen, amelynek kifejezetten élvezi a nyomvonalát – azt is elmondta, miért: „Nagyon szeretem ezt a pályát, mivel nincs igazán egyenes rajta, cserébe viszont sok a kanyar, szóval folyamatosan van dolgunk a pilótafülkében: fékezés, kanyarodás vagy a gáz kezelése. Nagyon kevés időt töltünk az egyenesben, és ezt élvezem. Ez azt jelenti, hogy fontos elkapni egy jó ritmust, úgyhogy nagyon élvezetesnek találom rajta a vezetést. Persze fizikailag kihívást is jelent, hogy nem pihenhetünk a kör közben, ráadásul úgy tűnik, ismét forró hétvégénk lesz, de úgy érzem, készen állok.”

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: