DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Alonso még mindig 25 évesnek érzi magát

Fernando Alonso a Magyar Nagydíj hétvégéjén tölti be 40. életévét, ezzel csatlakozva Kimi Raikkönenhez, azonban ez a teljesítményén nem látszik, és elmondása szerint is 25 évesnek érzi magát.

A spanyol versenyző csütörtökön ünnepli születésnapját a Hungaroringen, ezzel csatlakozik a 41 éves Kimi Raikkönenhez, aki az egyetlen olyan versenyző a rajtrácson, aki 40 év felett versenyez. A következő a sorban Lewis Hamilton, a brit 36 esztendős jelenleg, de a mezőnynek majdnem a fele 25 évnél fiatalabb, Alonso szerint pedig ez így van rendjén. A kétszeres F1-es világbajnok 2005-ben, 24 évesen nyerte első bajnoki címét, és idén két szezonnyi kihagyás után tért vissza a száguldó cirkuszba az Alpine pilótájaként, miután kipróbálta magát különböző sorozatokban, mint a Dakar-rali vagy az Indycar.

Voltak kétségek az idény előtt a fizikai állapotával kapcsolatban, mivel a szezon előtt egy kerékpáros baleset következtében eltörte a felső állkapcsát, ami hátráltatta a felkészülését a visszatérésre. Alonso azonban az utóbbi hetekben újra lendületbe jött, és a kezdeti nehézségek után felvette a ritmust, olyannyira, hogy az elmúlt öt verseny mindegyikén pontszerző helyen ért célba.

Arra a kérdésre, hogy mit gondol a hétvégi, magyarországi versenyéről, ahol először áll rajthoz 40 évesként, Alonso azzal viccelődött, hogy leborotválja a szakállát és egyéb előkészületeket is tesz, „hogy ne kérdezzenek a koráról”.



„Elmegyek egy szoláriumba, lebarnulok, megborotválkozom, és nagyon fiatalnak fogok kinézni!” – viccelődött Alonso az Autosport.com-on. „Nem, úgy értem, ez egy teljesen normális verseny lesz, semmi változás nem lesz számomra. Jól érzem magam. Őszintén szólva, az év eleji baleset után, az első néhány versenyen még mindig éreztem egy kis stresszt amiatt, hogy visszatértem a sportba. Aggódtam az állkapcsom és a vállam miatt is, volt egy kisebb sérülésem. De most már fitt vagyok teljesen, 200%-osnak érzem magam. Majd eszünk egy kis tortát. De ettől eltekintve ez egy normális hétvége lesz. Huszonöt évesnek érzem magam. Szóval akármilyen szám is áll az útlevelemben, nem azt érzem” – mondta a spanyol kétszeres világbajnok.

Alonso átvette a vezető szerepet csapattársától, Esteban Ocontól az Alpine-nál, és az idei év eddigi legjobb helyezését is ő érte el az Azerbajdzsáni Nagydíjon, amikor a hatodik helyen intették le. A 2021-es szezon befejezése után újabb műtétet hajtanak majd végre az állkapcsán, hogy eltávolítsák azt a két titánlemezt, amelyet a helyére tettek. De úgy tűnik, a spanyolt semmi sem akadályozhatja meg a jó teljesítményben és a Hungaroringről is pontokkal szeretne távozni.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: