DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Verstappen nem fél a riválisától

A Red Bull holland pilótája elárulta, nem foglalkozik a pályán kívüli dolgokkal, Hamiltonról pedig elmondta, hogy kölcsönös a tisztelet egymás iránt, de nagyon sokban különböznek egymástól.

Max Verstappen jelenleg a világbajnoki cím legfőbb várományosa 2021-ben. Az idei szezonban eddig öt alkalommal tudott futamot nyerni és jelenleg is vezeti a pontversenyt a közvetlen riválisa, Lewis Hamilton előtt. Az előnye annak ellenére is megmaradt, hogy a címvédő 25 ponttal többet szerzett nála hazai pályán, miután a kettejük között történt ütközés során a fiatal holland húzta a rövidebbet és egy óriási becsapódást volt kénytelen elviselni.

Bár Hamilton nagyon kemény volt abban a szituációban, a tabella éllovasa nem gondolja úgy, hogy bármitől is félnie kellene a jövőben. Szerinte csak és kizárólag a saját dolgára kell koncentrálnia.

„Nem lettem megfélemlítve. Egyáltalában nem foglalkozom a mentális játékokkal, ezek nem zavarnak engem, csak a pályára koncentrálok a lehető legjobban. Minden, ami ezen túlmutat, nem fontos a számomra. A szezonnal kapcsolatban viszont nem akarok jósolni, nehéz megmondani mi fog még történni” ─ idézte Verstappent a PlanetF1.



Tekintve, hogy sokan nagyon indulatosak lettek a Brit Nagydíjon történtek után, így természetesen felmerült a két rivális közötti kapcsolat is. Az energiaitalosok versenyzője úgy véli nagyon más életet élnek mindketten, de ettől függetlenül tisztelik a másikat.

„Kölcsönös tisztelet van közöttünk, viszont más életet élünk, így ez is korlátozza, hogy mennyit tudunk a pályán kívül találkozni egymással. Én nem lógnék celebekkel csak a profilom miatt, persze néhány ismert emberrel jó kapcsolatot lehet kialakítani, barátságot kötni, de csak azokkal, akikről úgy érzem, hogy barátok. Nem nevezném őket haveroknak, ha nem azok, én a családommal és az igazi barátaimmal szeretek időt tölteni.”

Bár Verstappen is nagyon fiatal még, hiszen mindössze 17 esztendősen kezdte meg az F1-es karrierjét 2015-ben, de már így is elég nagy tapasztalattal rendelkezik, így joggal vetődött fel, hogy mit tudna tanácsolni egy olyan fiatalnak, aki még új a Formula-1-ben.

„Azt mondanám, hogy légy önmagad. El kell hinned, hogy te vagy a legjobb pilóta odakint és minden versenyző lassabb, de soha ne hidd azt, hogy elég jó vagy” ─ tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: