DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Sainz: A McLarent nagyon nehéz megelőzni

A Ferrari versenyzője, Carlos Sainz úgy véli, korábbi csapata, a McLaren rendelkezik az egyik legnehezebben megelőzhető autóval a mezőnyben, miután a Brit Nagydíjon beragadt Daniel Ricciardo mögé.

Mióta elhagyta a McLarent a Ferrari kedvéért, a spanyol versenyző gyakran találkozott egykori csapatával a pályán, miközben a két alakulat a harmadik helyért küzd a konstruktőri bajnokságban. A Ferrarinak nem lesz egyszerű dolga, ha be szeretné érni a wokingi alakulatot, akik nagyon magabiztosan várják a folytatást. A múlt hétvégi Brit Nagydíjon szintén csatába keveredett a McLarennel, miután a silverstone-i futam nagy részében Ricciardót követte, amikor az ötödik helyért küzdöttek. Akárcsak a bahreini szezonnyitón valamint Barcelonában – ahol szintén az ausztrál tartotta maga mögött Sainzot – a Ferrari nem tudta felvenni a versenyt riválisa fantasztikus egyenesbeli teljesítményével, amit nagyban segít, hogy ismét Mercedes erőforrással versenyeznek a wokingiak.  

„Sajnos most már nem először fordul elő velem, hogy beragadok egy McLaren mögé, és nem tudom megelőzni. Nem újdonság számunkra, hogy gyorsak az egyenesben, stabilak és erősek a kanyarkijáratokon, valószínűleg az egyik legnehezebben megelőzhető autóval rendelkeznek” – mondta Sainz az Autosport.com-on.



A spanyol versenyző helyzetét csapata sem segítette, miután egy elrontott kerékcserét követően – amikor is a bal első kerekét a szerelők nem tudták gyorsan lecserélni, és emiatt plusz 10 másodpercet vesztegelt a bokszban – nem sikerült az elévágás Daniel Ricciardoval szemben.­­­­­­­ Ez azt jelentette, hogy a verseny további részében is az ausztrál mögött maradt, nem sikerült megelőznie riválisát.

„Sajnos az egész verseny során egy lépéssel Ricciardo mögött voltunk. Először a közepeseken próbálkoztunk, és később aztán sikerült őt megelőznünk, miután meg tudtunk tenni néhány tiszta kört erős tempóval, azonban sajnálatos módon a lassabb kerékcsere után ismét Daniel mögé kerültem. A kemény keveréken aztán még nehezebb dolgunk volt, mert úgy éreztem a kemény gumik még kevésbé bírják a piszkos levegő terhelését, emiatt még inkább alulkormányzott lett az autó, és még kevésbé tudtam követni őt a pálya gyors szakaszain. A DRS ellenére nem tudtam elég közel kerülni hozzá, hogy megpróbálkozhassak az előzéssel” – zárta gondolatait Sainz.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: