DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Hülkenberg: Ha most sem jön össze, akkor…

Az F1 mezőnyéből korábban kiszorult pilóta nem adta fel a célját, továbbra is a száguldó cirkusz mezőnyében versenyezne. A 2022-es szezonra egy utolsó lehetőségként tekint.

Bár a Formula-1 középmezőnyének egyik legstabilabban teljesítő pilótája volt, Nico Hülkenberg a 2019-es idény végén elveszítette a renault-s ülését Esteban Oconnal szemben, így immár második éve csak tartalékpilótaként van jelen a száguldó cirkusz körforgásában. Ez a szerep tavaly három versenyhétvégén is nagydíjrajtot jelentett számára, de a német ezzel nem tudja beérni: 2022-ben szeretne állandó ülést kapni a 20 fős mezőnyben. Tisztában van vele, hogy nincs sok esélye, pláne egy élcsapatnál, ennek ellenére a szándéka egyértelmű.

00120011_296



„Azt hiszem, tudom, mi fog történni. Ezt mindenki megjósolhatja magának, nem kergetek illúziókat. Realistának kell lennem, az élcsapatok számomra nem nyitnak ajtót. Ha most nem jön össze, akkor a Formula-1-es fejezet számomra véget ér” – fogalmazta meg elképzelését a Bild hasábjain.

Ha élcsapatnál nem is, kisebb istállóknál lehet némi sansza a meglehetősen tapasztalt, 179 nagydíjrajttal rendelkező németnek. Július első felében röppent fel egy sajtóértesülés, ami szerint Hülkenberg Danyiil Kvjattal egyetemben esélyes lehet a Williams egyik ülésére. Erről egyelőre semmilyen hivatalos információ nem látott napvilágot. „Új lehetőségként tekintek rá. Volt elég időm mindent átgondolni. Persze követtem el hibákat, amelyek miatt más irányt vehetett a karrierem, de nem bántam meg semmit” – tette hozzá a pilóta.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: