DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 6. hétfő
F1

Vagy ne büntessék, vagy büntessék meg jól: Ecclestone szerint kevés volt a tíz másodperc

Az F1 korábbi mindenhatója szerint nem lett volna muszáj megbüntetni Lewis Hamiltont, mert minősíthették volna versenybalesetnek is az ütközést. De ha már büntetnek...

Sokan fogalmaztak meg már véleményt a hétvégi Verstappen-Hamilton balesettel kapcsolatban, amely után a listavezető a falban, a címvédő pedig valamivel később a dobogó tetején kötött ki. A versenyfelügyelők végül tíz másodperc büntetést szavaztak meg Hamiltonnak, amely az egyik tábor szerint sok, mert versenybaleset történt, a másik oldal szerint pedig meg sem közelíti azt, ami járt volna a brit pilótának.

00121020_887



Bernie Ecclestone, az F1 korábbi vezére valahol a kettő között áll. "A régi időkben erre azt mondtuk volna, hogy megtörténnek ilyen dolgok, ez egy versenybaleset. Ha viszont a felügyelőket már be kellett vonni, akkor adhattak volna többet is tíz másodpercnél, mondjuk harmincat" - mondta Ecclestone a Sportsmailnek adott interjújában.

"Lewis nem volt előrébb az ütközés pillanatában, ez nem az ő kanyarja volt, sőt, majdnem egy egész autónyival le volt maradva. Ezért ütötte meg Max autójának hátulját és nem az elejét. Így én azt mondom, hogy a tíz másodperc kevés, a büntetés nem passzol a bűnhöz. Ha már büntetni kell, amit szerintem nem feltétlenül volt muszáj megtenni, akkor nem ez volt a jó döntés" - tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: