DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Russell továbbra sem tud pontot szerezni

A Williams pilótája idén már többször is közel volt ahhoz, hogy a legjobb tízen belül végezzen, de egyelőre nem jött ki számára a lépés. A brit versenyző úgy véli, túlteljesítenek az autóval.

Ausztriában is közel volt a pontszerzéshez, az időmérős teljesítménye pedig nagyon figyelemre méltó az autó képességeihez mérten, ennek ellenére George Russell számára továbbra sem alakulnak jól a dolgok vasárnap. A Brit Nagydíj pénteki időmérő edzésén a 8. helyet szerezte meg és a szombaton bemutatkozó sprintkvalifikáción is csak egy helyet bukott, így a vasárnapi futamon a 9. pozícióból rajtolhatott volna, de ezt egy három helyes rajtbüntetés megakadályozta, amit a Carlos Sainz elleni vétsége miatt kapott.

A Williams tehetsége végül a 12. helyen ért célba és bár nem tudja pontosan, hogy mi az, amin változtatniuk kellene, azért van elképzelése a jövőre vonatkozóan.

„Egy kicsit mindig kiábrándító, amikor vasárnap visszaesünk, de ugyanakkor felülmúljuk az autó valódi tempóját. Nem tudom, hogyan csináljuk ezt folyamatosan, főleg, hogy az Aston Martin, az Alfa Romeo és az AlphaTauri elleni küzdelem nagyon megnehezíti a dolgunkat” – idézte Russellt a PlanetF1.

 



Mindössze két olyan csapat van eddig, amelyik még nem tudott pontot szerezni az idei szezonban, a Haas és a Williams, ám amíg az amerikai csapat stabilan a mezőny végén található, a grove-i alakulat egyre többet fejlődik, ami az egykörös tempójukon látszik meg a legjobban. Russell szerint ez ténylegesen észrevehető.

„Négy verseny alatt háromszor is a legjobb 12 között voltunk, a pontokért harcoltunk, amiket megszerezhettünk volna. Úgy tűnik, hogy valamilyen okból sikerült előrelépnünk, de papíron még mindig csak a kilencedik leggyorsabb csapat vagyunk. Viszont ha a 8. helyre kvalifikálsz és nyolc gyorsabb autó jön mögötted, akik lényegesen erősebbek, az nagyon trükkössé teszi a dolgokat” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: