DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 8. szerda
F1

Alonso: Idén most voltunk a leggyorsabbak

Miután a hetedik helyen ért célba Silverstone-ban, Alonso úgy érezte, hogy nyers tempó tekintetében most voltak a legjobbak az Alpine-nal, mióta visszatért a száguldó cirkuszba két év kihagyás után.

Remek sorozatot épített fel Fernando Alonso, folyamatosan nyeri vissza régi formáját, és már ötödik versenyén szerez pontot megszakítás nélkül. A spanyol úgy véli idén sikerült előrelépnie az Alpine-nal, ahogy a csapatnak is, jól mutatja ezt a kettős pontszerzés is Silverstone-ban.

A kétszeres világbajnok és kétszeres Brit Nagydíj-győztes szavait alátámasztja, hogy immár öt egymást követő futamon végzett az első 10-ben, ez éles ellentétben áll a szezon első öt fordulójával, amely mindössze két pontszerző helyezést hozott számára, Imolában és Portimaóban. A hetedik hely egyben a legjobb silverstone-i pozícióját jelentette a 2014-es hatodik helyezés óta a Ferrarival.

Bár a futamon ott ért célba, ahonnan indult, Alonso hozzátette, hogy a versenye korántsem volt könnyű - tekintve, hogy az első körökben egy teljes versenyzősort kellett maga mögött tartania, miután a rajtrácsra menet megpördült.



„Nem volt egyszerű, egyik nagydíj sem az számunkra, mindig különböző csatákba keveredünk a verseny különböző pontjain. De úgy gondolom erős hétvégét zártunk, és pontokat szereztünk az utolsó négy vagy öt futamon. A legjobb eredményt Bakuban értük el egy hatodik hellyel, de az egy furcsa nap volt, a ma szerzett hetedik hely volt az eddigi legerősebb hétvégénk tempó tekintetében, ami miatt nagyon boldog vagyok. Nehéz versenyünk volt gumikezelés szempontjából, sok volt a hólyagosodással kapcsolatos aggodalmunk, de egész jól megoldottuk, és jó eredményt értünk el” – mondta Alonso a Formula1.com-on.

A spanyol a szombati, először megrendezett F1-es sprinten is fantasztikusan vezetett, elképesztő rajtot vett, és az első körben a 11. helyről az 5. helyre ugrott, végül a hetedik helyen ért célba, így biztosította be, hogy onnan induljon a Brit Nagydíjon. A kétszeres bajnoknak tetszett a hétvége menetrendje, és bízik benne, megmarad ez a formátum.

 „Azt hiszem, most már sokkal jobban, és végre egy igazi versenyzőnek érzem magam. Az első pár hétvégén, Bahreinben, Imolában mindig minden a nulláról indult, és sok mindenben nagyon óvatos voltam, próbáltam nem hibázni a csapat miatt. Eljutottam oda, hogy jobban bízom az autóban, és egy kicsit jobban tudom használni az ösztöneimet” – zárta mondandóját.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: