DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Coulthard: Russell bizony elkaphatná Hamiltont

Az átigazolási híresztelések egyik legfontosabbja, hogy a Mercedes vajon lecseréli-e Valtteri Bottast George Russellre. David Coulthard szerint ebből érdekes dolog kerekedne ki, Russell nagyon tehetséges.

Az 1994 és 2008 között a Formula-1-ben versenyző skót pilóta úgy véli, alaposan a feje tetejére állíthatná George Russell érkezése a Mercedesnél évek óta teljesen egyértelmű erőviszonyokat. Az ugyanis sosem volt kérdés, hogy Lewis Hamilton évek óta a gárda vezérpilótája, Valtteri Bottas vízhordó szerepkörre szerződött. Ám Russell mellett ez már közel sem lenne ennyire egyértelmű.

Russellt nem érdekelné, kit kell legyőznie, megtenné, csak a technika hiányzik hozzá még


Coulthard úgy látja, Russell sok mindenben hasonlít Max Verstappenhez, minden megvan benne, hogy egy jó autóban halomra nyerje magát. „Láthattuk, milyen versenyzőszellem és éhség jellemzi George-ot, például, amikor Imolában összeütközött Valtteri Bottasszal. Óriási szenvedéllyel vezet, ez a típusú szenvedélyesség kell ebben a sportban ahhoz, hogy valaki legyőzhesse Lewist” – mondta el véleményét Coulthard a Mirror című lapban.

„Nyers tempóban nem fog Lewis fölé kerekedni, ő ugyanis az elmúlt évtized leggyorsabbja. George azonban olyan hatalmas tehetséggel rendelkezik, hogy ezt az elképesztő sebességet is tartani tudná. A benne meglevő éhes, szenvedélyes vezetéssel legyőzheti. Amikor kimegy a pályára, abszolút nem érdekli, hogy éppen kivel áll szemben, éppen ugyanígy vezet Max Verstappen is, amint versenyautóba ül” – tette hozzá Coulthard.

Mi hogy érezzük, Russell a Mercedesben azonos körülmények között már lepipálná Lewis Hamiltont?

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: