DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Ezt gondolják a pilóták a 2022-es autóról

A F1 csütörtökön leplezte le azt a bemutató autót, mellyel megmutatták, milyenek is lesznek a versenygépek az új korszakban. A versenyzők nagy része eddig pozitívan vélekedett a szabályváltozásokról.

Az idei Brit Nagydíj versenyhétvégéje nem kevés újdonsággal szolgál, egyrészt bemutatkozik a kísérleti jelleggel bevezetett új kvalifikációs formátum, másrészt a sportág egy életnagyságú modellel prezentálta a közönségnek, hogy miként fognak kinézni az új generációs F1-es autók. Ezt Silverstone-ban a pályára is kivitték, mégpedig a pilóták társaságában, akik közül az eseményen többen elmondták a véleményüket ezzel kapcsolatban.

George Russell:

„Izgatott vagyok, a változások mögött álló elképzelések jó ötletek szerintem, ki kell várnunk és meglátjuk, tényleg úgy teljesít-e a pályán, mint ahogyan azt reméljük. Az biztos, hogy a mostani az első alkalom, hogy a sportágnak saját munkacsoportja van a versenyzés jobbá tételére és versenyzőként mi is ezt akarjuk. Nagyon sokan érdekeltek abban, hogy az autók gyorsabbak legyenek, de a versenyzés csak másodlagos volt. Most mindenki azt szeretné, hogy olyan autónk legyen, amely lehetővé teszi számunkra, hogy nyomuljunk, és úgy gondolom, ez tényleg biztosítani tudja mindezt. Hat hónap van hátra a téli tesztekig, de ez összességében nagyon izgalmas, a jövő pedig remekül alakul eddig.”

Nicholas Latifi:

„Az F1 jó irányt vett az új megjelenéssel. Néhány éve már nagyon hasonlóak az autók, nem sok változás történt. Friss és a külsőségek mellett vannak feltűnő aerodinamikai elemek is, amelyek eléggé megváltoztak. Sokkal egyszerűbbek, és már nincs annyi bonyolult aero elem az autó tetején."

Max Verstappen:

„Érdekes és nagyon más, mint amihez korábban hozzászoktunk. A legfontosabb viszont az, hogy javítsunk a versenyzésen, és közelebb legyünk egymáshoz. Ha ez a jövő útja, akkor én támogatom ezt.”

 



Lewis Hamilton:

„Az új korszak autói komoly kihívást jelentenek majd a versenyzőknek, de úgy vélem, hogy csodálatos lesz a szurkolók és a sport számára, amennyiben ez jobb versenyzéshez vezet.”

Carlos Sainz:  

"Nagyon tetszik az autó elölről és hátulról is. Szerintem nagyon agresszív a megjelenése, ráadásul a hátsó szárny is másnak és agresszívabbnak tűnik, a mostaniakhoz képest. Úgy gondolom, hogy alapjában véve nagyon menő.”

Charles Leclerc:

„Az már most egyértelműen látszik, hogy egészen más lesz ezt az autót vezetni, de ahogy Carlos is mondta, egyszerre menő és agresszív. Szépnek tűnik, remélhetőleg gyors lesz, és javítja majd a versenyzést, mivel ez a legfontosabb dolog. Meglátjuk, hogyan fog menni.”

Fernando Alonso:

„Jól néz ki és futurisztikusnak tűnik. Nem hiszem, hogy nagy különbség lesz a ma látottakhoz képest, de szerintem a szabályok elég szigorúak, talán már nincs meg az a szabadság, ami a múltban megvolt. Nyilvánvalóan különböző filozófiák lesznek a csapatoknál, nem pont ugyanúgy fognak kinézni, mint ahogy most látjuk, legalábbis egy szakértő számára, az átlagembereknek lehet nem fog túlságosan különbözni attól, amit ma látunk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: