DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Ocon új karosszériát kap Silverstone-ban

Esteban Ocon egy teljesen új karosszériát kap a Formula-1-es Brit Nagydíjon, hogy az Alpine-nál minden kétséget eloszlassanak afelől, hogy technikai problémák okozták a közelmúltbeli formahanyatlását.

A francia erősen kezdte a 2021-es szezont, sorozatban négy versenyen szerzett pontokat Imola és Monaco között, valamint kétszer a harmadik sorba kvalifikálta magát az időmérőkön. Eredményeinek és mutatott formájának köszönhetően az Alpine új, hároméves, 2024 végéig szóló F1-es szerződést kötött vele, azóta viszont komoly formahanyatláson esik át.

Monaco óta képtelen pontot szerezni, mindkét spielbergi időmérőn már a Q1-ben búcsúzott, miközben csapattársa, Fernando Alonso szállította a pontokat. Az Osztrák Nagydíjon már az első körben kiesett, ezután arra kérte csapatát, hogy a lehető legtöbb alkatrészt cseréljék ki az autóján, azt remélve, ez orvosolja az utóbbi hetekben jelentkező problémákat.

A hétvégi Brit Nagydíj előtt Marcin Budkowski, az Alpine ügyvezető igazgatója megerősítette, hogy a csapat új karosszériát biztosít Ocon számára Silverstone-ban.



„Estebannak két nagyon nehéz versenye volt Ausztriában, és szeretnénk megvizsgálni, hogy van-e mögötte bármilyen technikai hiba. Annak érdekében, hogy minden kétséget eloszlassunk, a csapat úgy döntött, hogy Silverstone-ra alapos változtatásokat eszközöl az autóján, beleértve egy új karosszériát is” – mondta Budkowski az Autosport.com-on. „Esteban nagyon jól teljesített a szezon elején, és néhány hétvégével ezelőtt két egymást követő versenyen is a harmadik sorba kvalifikálta az autót, így együtt dolgozunk azon, hogy visszatérhessen korábbi formájához, és ez a hétvége tökéletes alkalom erre” – tette hozzá.

Ocon a nehéz ausztriai hétvége után világossá tette, hogy ugyanolyan eltökélt, mint eddig, és tagadta, hogy a formahanyatlásának bármi köze lenne új szerződése aláírásához. „Ugyanannyi munkát teszek bele, mint az év elején. Ugyanannyit járok a gyárba, és továbbra is ugyanúgy mindent beleadok, mint a szerződés aláírása előtt. Ennek semmi köze a jelenlegi teljesítményünkhöz" – nyilatkozta a francia.

A Brit Nagydíj előtt hozzátette, hogy csapata bízik abban, az előző három verseny után ismét korábbi teljesítményüket tudják hozni. „A csapat és én is nagyon keményen dolgoztunk a háttérben, hogy kiderítsük, mit tehetünk a teljesítményünk javítása érdekében. Tudom, hogy vissza fogunk térni a szezon eleji szintre, és a kemény munka addig fog folytatódni, amíg ezt el nem érjük, sőt, túl nem lépünk rajta. Nagyon motivált vagyok, hogy jó eredményt érjünk el ezen a hétvégén” – zárta gondolatait Esteban Ocon.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: