DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 20. péntek
F1

Norris: Menő, de furcsa volt ezt hallani Lewistól

A McLaren F1-es pilótájának jól esett, hogy Lewis Hamilton legutóbb megdicsérte a rádióban, de nem számított rá futam közben - azt megérti, hogy most nagyok az elvárások, de ő azért óvatos.

A hétvégi Brit Nagydíj előtt természetesen a hazai pilóták vannak fókuszban, a legutóbb dobogós eredményt szerző Lando Norris pedig egészen extra szezont fut, így őt is megkérdezte a The Express. Norris bevallotta, hogy érzi a nagy elvárást a szurkolók részéről, igyekszik majd megfelelni ennek.

00121018_221



"Az emberek most elég sokat várnak, nagyrészt Ausztria és a harmadik hely miatt. Most azt gondolják, hogy mindig ott leszünk a dobogón és a Mercedesszel fogunk harcolni, de nekem azért vannak kétségeim. Jók lehetünk, nem szabad nagyon leírni magunkat, de ugyan közelebb vagyunk, mint korábban bármikor, hátrányunk így is van. Tavaly is voltak példák arra (mondjuk Pierre Gasly eseteében), hogy szerencsével lehet nyerni, ha másoknak gondjaik vannak, akkor ott lehetünk abban a pozícióban, de a mi sikerünkhöz ilyeneknek kell történni, önerőből nem vagyunk rá képesek. Persze ettől még ezek megtörténhetnek és érthető, hogy nagyok az elvárások" - magyarázta Norris.

A fiatal brit arról is beszélt, amikor a legutóbbi futamon honfitársa, Lewis Hamilton verseny közben dicsérte meg őt. "Menő volt ezt hallani Lewistól, talán még inkább, mint bármelyik másik F1-es pilótától. Kicsit furcsa volt mondjuk, mert verseny közben hangzott el, de még többet jelent úgy, hogy ezt akkor mondta, amikor megelőzött és harcoltam vele. Szóval furcsa, de menő is volt egyben, mert most tudtam először csatázni Lewisszal egy kanyarnál tovább" - tette hozzá.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: