DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Vasseur: Hamilton soha nem fogja feladni

Az Alfa Romeo csapatfőnöke, Frederic Vasseur Lewis Hamilton és Max Verstappen végső győzelme mellett is felsorakoztatott néhány érvet, de szerinte a valódi csata a Red Bull és a Mercedes közt zajlik.

 

A világbajnoki címért folytatott harcban hosszú idő után végre ismét két különböző csapat pilótái feszülnek egymásnak, s azóta, hogy monacói győzelmével életében először a pontverseny élére állt Max Verstappen, folyamatosan csak növelte előnyét.

Többen is elmondták már érveléseiket a bajnokság végső kimenetelét illetően, volt, aki szerint a Red Bull lélektani előnybe is került a technikai fölényét kihasználva, míg mások sokat várnak a Mercedes silverstone-i fejlesztési csomagjától.



Akárhogyan is alakul, egy dologban biztosak lehetünk: a lehető legjobb helyre kerül majd a világbajnoki címért járó trófea a 2021-es szezon végén. Frederic Vasseur, az Alfa Romeo csapatának vezetője mondta el a Racing News 365-nek, ő mire számít a két rivális csatájától.

„Lewis 2007-ben és 2008-ban is képes volt kezelni a nyomást, ahogyan a Mercedesnél is a korai években” – kezdte Vasseur, aki bizonyára jól ismeri Hamiltont, hiszen a brit 2005-ben és 2006-ban az F3-ban, majd a GP2-ben is az ART GP-nél versenyzett, melynek akkoriban épp a francia volt a menedzsere.

„Amennyire én ismerem, ő egy igazi harcos és nem félek tőle, hogy idő előtt feladná, a végsőkig küzdeni fog” – folytatta Vasseur, majd áttért Max Verstappenre, akit már szintén régebbről ismer.

„Úgy emlékszem Max gokartos éveire, mintha csak tegnap lett volna. Én Charles Leclerc-rel voltam a versenyeken, ő pedig annyira gyors volt, hogy egyből az F3-ba került, ahol azonnal erősen teljesített, majd az F1-ben is egyre erősebbé és erősebbé vált. Talán nem is tempó tekintetében, hanem minden más aspektusból nézve tudott fejlődni. Ő egy erős srác, aki általában véghez viszi a céljait!”

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: