DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek
F1

A Red Bull a sikerszéria végétől tart

Christian Horner csapatfőnök szerint a most hétvégi Brit Nagydíjon könnyedén megtörhet a Red Bull győzelmi sorozata, Silverstone ugyanis hosszú évek óta a Mercedes fellegvárának számít.

Bár a májusi Monacói Nagydíj óta egyszer sem talált legyőzőre a Red Bull istállója, Christian Horner csapatfőnök szerint ez a győzelmi széria a hétvégi Brit Nagydíjon könnyedén véget érhet. Az energiaitalosok vezetője emlékeztetett mindenkit a tényre, hogy Silverstone-ban a Mercedes régóta kifejezetten erősnek számít. „Egészen domináns hétvégék vannak mögöttünk” – fogalmazott Horner, miután Max Verstappen az Osztrák Nagydíjon sorozatban harmadik futamgyőzelmét szerezte meg. „Azonban tudom, hogy most egy olyan versenypályára tartunk, ami az utóbbi hét év során a Mercedes fellegvárának számított.”

E4VW5s2XoAI-tgz



Való igaz, az Ezüst Nyilak az utóbbi kilenc silverstone-i hétvégéről hét alkalommal győzelemmel távoztak, a tavalyi dupla forduló egyikét azonban Max Verstappen nyerte meg, aki kiváló gumikezeléssel győzte le Lewis Hamiltonékat. „A Mercedes nyilván elképesztően erős volt az utóbbi évek során, ráadásul Lewis a hazai pálya előnyét is élvezheti, szóval nagy kihívásra számítok” – idézte a Racefans Horner jóslatát.

Bár a Mercedes a Red Bull előnyét az istálló fejlesztéseivel magyarázta, Horner szerint a beállítások miatt kerültek ekkora előnybe. Hogy mi az igazság, azt már csak a két csapat között dúló háború miatt sem fogjuk megtudni. „Az utóbbi néhány hétvége során egy jól működő tartományt találtunk az autó számára, és Silverstone-ban remélhetőleg ezen belül dolgozhatunk” – tette hozzá Horner.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: