DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Brawn: Az F1 jó helyzetben van jelenleg

2025-től új korszak kezdődik a Formula-1 számára, a jelek pedig biztatóak. A sportigazgató szerint az új érdeklődők komolyan gondolják, hogy elkötelezzék magukat a következő évekre.

A jelenlegi hibrid éra 2014-ben kezdődött el, arról pedig már folynak az egyezetések, hogy milyen erőforrásokkal vágjanak neki a következő időszaknak. A legutóbbi versenyhétvége előtt a Red Bull Ringen találkoztak a Formula-1 azon motorgyártói, melyek a jövőben is képviseltetik magukat. A Mercedes, a Ferrari és a Renault társaságához vendégként csatlakozott az Audi és a Porsche is.

A témát a 2025-ös motorszabályok adták, melyről pontos részletek még nem derültek ki, ám a megbeszélésről a Mercedes csapatfőnöke Toto Wolff már elárult néhány dolgot. Az alapkoncepció tehát kezd körvonalazódni, ez pedig úgy látszik vonzó lehet olyan márkák számára is, akik eddig távolabb maradtak az F1-től.

Ross Brawn szerint, nagyszerű dolog, hogy más gyártók is csatlakoztak a tervezéshez.

„Úgy gondolom, hogy a Formula-1 most erős helyzetben van. Szerintem a többi gyártó is látja, mennyire elkötelezettek vagyunk, ez pedig érdekes lehet a számukra. Jelenleg abban a szakaszban vagyunk, amikor komolyan fontolóra vehetik ezt” – idézte Brawn szavait a PlanetF1.



„A találkozó nagyon pozitív volt. Bár konkrétumok nem születtek, ez meghatározta a következő lépéseket, amely néhány új gyártót is érintett. Nagyon jó dolog, hogy ezeknek a vállalatoknak a vezérigazgatói összejöttek egy találkozóra.”

A brit szakember kiemelte, hogy továbbra sem állhatnak le a munkával, tovább kell dolgozniuk a terveken, viszont jó úton járnak, ha már mások is érdeklődnek az új motorok iránt.

„Nagyon elégedett vagyok a helyzetünkkel, de egyáltalán nem ülhetünk a babérjainkon, szeretnénk, ha az új motorok sokakat megérintenének. A legfontosabb, hogy relevánsnak kell lennie, nagyszerű versenymotorokról van szó, melyek mindenképp fenntartható üzemanyagot fognak használni. Azt szeretnénk, ha az F1 rajongói büszkék lehetnének arra, hogy ennek a sportágnak a versenyeit nézik” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: