DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 11. szombat
F1

Ricciardo formája az év negatív meglepetése?

Anthony Davidson egykori F1-es pilóta szerint kevesen számítottak arra, hogy Daniel Ricciardo a McLarennél nem lesz képes felvenni a harcot csapattársával. Megpróbálta megfejteni, miért.

Daniel Ricciardo a Renault-nál eltöltött két évet követően idén csatlakozott a McLaren istállójához, ahol Lando Norrisszal karöltve az év egyik ígéretes párosaként tekintettek rájuk. A szezon azonban messze nem úgy kezdődött, ahogy arra az ausztrál számított: kilenc versenyt követően a két pilóta között 61 világbajnoki pont a különbség Norris javára, ami a csapatfőnök meglátása szerint is csalódást keltő. Antohy Davidson F1-es szakértő is hasonlóan vélekedik.

E5Xu3L9XwAM1Vjz



„Ez az év egyik legnagyobb meglepetése. Én arra számítottam, hogy a csapathoz érkezve minimum ugyanazt a formát hozza, amit a Renault-nál, vagy amit Carlos Sainz hozott Lando mellett. Szerintem nem arról van szó, hogy Daniel teljesít alul, hanem arról, hogy Lando szintet lépett. Nyilván ő ismeri az autót, ami Daniel számára még új. Nem akarok negatív lenni, de én is voltam már hasonló helyzetben. Időről időre a pilóta beül egy autóba, ami egyszerűen nem működik számára, és attól tartok, Daniel is ilyen helyzetbe került” – hangzott el az In the Fast Lane podcastben.

Davidson megpróbálta megfejteni Ricciardo lemaradását. „Már említette, hogy a fékezés problémás. Tudom, hogy a McLaren más csapatokhoz képest eltérő anyagú fékeket használ. Talán a Renault-tól és a Red Bulltól is eltérőt. Az egyik idős mérnököm azt mondta, a kanyar akkor kezdődik, amikor rálépsz a fékre. Ez igaz. Szükség van arra az érzetre. Ez önmagában meghatározza az autóval való összhangot. Engem meglep, hogy nem tudja Lando szintjét hozni, de az autó finom tulajdonságai Lando számára kedveznek, Daniel számára pedig nem” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: