DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Nem akar több tripla hétvégét a csapatfőnök

Günther Steiner szerint inkább legyenek párosával az egész szezonban a futamok, de maradjanak ki a duplák. Ausztriában egyetlen szabadnapot engedélyezett a csapatnak, de az orosz-török-japán hármas esetében erre sem lesz lehetőség.

Az egymást követő hétvégéken zajló francia és két osztrák versennyel véget ért a 2021-es szezon első triplája. A folytatásban az aktuális versenynaptárban még három hasonló hármas szerepel: a belga, holland és olasz, az orosz, török és japán, valamint az amerikai, mexikói és brazil nagydíjhétvégék triplája. (Amennyiben az ázsiai és dél-amerikai versenyeket sikerül megtartani.) A Haas-csapatfőnök Günther Steiner azonban már most unja a triplázásokat, amelyekből a sűrített 2020-as naptárban négy is szerepelt.



„El kell ismernem, a srácok már nagyon várják, hogy hazamehessenek. Arra kellene törekednünk, hogy ne legyenek tripla hétvégék. Szerintem inkább legyen több dupla, mint egy tripla. Inkább legyenek állandóan párban a hétvégék, mint négy hármas a szezon során. A triplák esetében bizonyos csapattagok egy hónapig is távol vannak, mire végre hazamehetnek. Ezen az egy hónapon belül három versenyt teljesíteni eléggé stresszes. Biztos vagyok, hogy a FOM vizsgálja ezt a lehetőséget” – idézi az F1i.com Steinert, aki a rend kedvéért hozzátette, a mostani tripla oka a naptárban világjárvány miatt történt átszervezés volt.

Az igazi kihívás ráadásul ősszel vár a csapatokra: most háromból két futamot a Red Bull Ringen tartottak, de a szezon második felében egyik kontinensről a másikra kell utazniuk pár nap leforgása alatt.   

„Az a tripla sokkal keményebb lesz, mert ott van az időzónák közti különbség és a velük járó jetlag” – mondta az orosz-török-japán kombinációról. „Itt legalább múlt hétfőn mindenkinek volt egy nap szünete. Én kiadtam mindenkinek azt a napot, hogy kösse le magát valamivel a környéken. De ha egyik országból a másikba kell repülni, nincs szabadidő, az egész nap a repülőn megy el.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: