DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

„Hamilton akarja a nyolcadik vb-címet”

Egy korábbi McLaren-mérnök szerint Lewis Hamilton igenis meg akarja nyerni a nyolcadik F1-es címét, nem igaz, hogy nem érdeklik a rekordok - ott vannak a fejében...

Lewis Hamiltonról is szót ejtett legutóbbi podcastjében Marc Priestley, a McLaren korábbi mérnöke, aki annak idején dolgozott is együtt Hamiltonnal még a wokingi istállónál. Mint mondta: a brit pilóta kétéves szerződéshosszabbítása mögött minden bizonnyal a rekorddöntés áll, ugyanis könnyen lehet, hogy idén erre nem lesz érdemi esélye a Red Bull-lal és Max Verstappennel szemben.

00121016_005



"A nyolcadik világbajnoki cím megszerzése talán nem jön össze idén, mert egyre inkább úgy tűnik, hogy ez most Max Verstappen felé billen, az övé lesz. Szóval Lewis megáll hét világbajnoki címnél, vagy rámegy a nyolcadikra? Szerintem kell neki az a rekord. Mondhatja, hogy nem érdeklik a csúcsok, de én dolgoztam vele és tudom, hogy nem ez a helyzet. Ezek a rekordok ott vannak a fejében és szerintem akarja ezt a nyolcadik címet" - mondta Priestley.

"Statisztikailag már ő a Formula-1 történetének valaha volt legjobb versenyzője. Különleges pillanat az, ha egy ennyire különleges pilótát láthatunk talán még mindig a csúcs felé haladni. Ez minél tovább tart, annál többet profitál belőle a sportág" - tette hozzá. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: