DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 23. szerda
F1

A Red Bullnál elégedettek Perez teljesítményével

Sergio Perez már első futamgyőzelmét is megszerezte a Red Bull-lal, azonban azon túlmenően mindössze egyszer ért oda akár csak a pódiumra is. Christian Horner elmondta, mit nyújt számukra a mexikói.

Bár eddig felemás teljesítményt nyújt Sergio Perez és egy jobb képességű versenyzővel talán még magabiztosabb előnyben lehetne a Red Bull a Mercedesszel szemben, összességében nem nevezhető melléfogásnak az energiaitalosok részéről a mexikói szerződtetése, hiszen már így is bezsebelt egy futamgyőzelmet Bakuban és olykor-olykor segítségére tud lenni Verstappennek, amit sem Gasly, sem Albon nem mondhatott el magáról.

Korábban már értekeztünk róla egy véleménycikk formájában, valóban Perez volt-e az a Szent Grál, akit Dr. Helmut Markóék már évek óta kerestek, s bár csapattársához mérve alulteljesít Perez, ha év végén behúzzák a vb-címeket, akkor nem nagyon lesz oka változtatni a pilótafelálláson a Red Bullnak és erre már utaltak ők maguk is.



Christian Horner el is árulta az F1 podcastjében, hogy miért is annyira fontos számukra Perez: „Szerintem ő egyszerűen elhozta a szükséges tapasztalatot a csapatba, hiszen már tízéves pályafutás áll mögötte” – mondta a Red Bull csapatfőnöke.

„Mind Pierre és mind Alex lehengerlően tehetséges pilóták, de az időzítés nem volt megfelelő. Nem voltak képesek megbirkózni azzal a nyomással és az elvárásainkkal, ami egy ilyen szintű csapatnál uralkodik. Jó döntésnek bizonyult, hogy idén fittyet hánytunk az elveinkre Sergio miatt, aki Mark Webber óta az első versenyzőnk, aki nem a junior programunkból került ki.”

„A tavalyi bahreini győzelmét követően alighanem nehezen fogadta volna el, ha idén már nincs a Formula-1-ben. Úgy látom, hozzáteszi a magáét a Mercedes elleni csatánkhoz, és kezd is gyümölcsözni ez a kapcsolat, amit már láthattunk Franciaországban, illetve a bakui győzelme alkalmával is. Ha ő nincs ott és nem próbálja meg feltartóztatni Lewist, akkor alighanem meg is nyerte volna a versenyt, azt hogy nem így lett, neki köszönhetjük, szóval igen, abszolút hozza a tőle elvárt teljesítményt.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: