DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Az F1 és a MotoGP is lemondott Ausztráliáról

A két világbajnokság versenynaptárából a tavalyi szezonhoz hasonlóan idén is hiányozni fog az Ausztrál Nagydíj, miután a világjárvány miatt nem megoldható a szigetországba való beutazás.

A korábban felröppent sajtóértesüléseknek megfelelően idén a Formula-1 és a MotoGP is eltörli az Ausztrál Nagydíjat – közölte a Motorsport. A döntést a futamokat szervező Australian Grand Prix Corporation hozta nyilvánosságra. Az illetékesek mindent megtettek a versenyek megrendezése érdekében, de az országban jelenleg annyira szigorú járványügyi intézkedések vannak érvényben, amelyek mellett lehetetlen lenne megoldani a csapatok be- és kiutazását. Különböző alternatív ötletek felmerültek, mint például a karanténidőszak lerövidítése, de ezeket elvetették, mivel kivételezésnek tűnhetne más sporteseményekkel és a lakossággal szemben.

ausztralia-grid2



Az F1 vezérigazgatója, Stefano Domenicali a kieső futam ellenére kihangsúlyozta, a száguldó cirkusz tartja magát az idei 23 helyszínből álló versenynaptárhoz. „Csalódottak vagyunk, amiért idén nem versenyzünk Ausztráliában, de hiszünk benne, hogy 2021-ben megoldható egy 23 futamos szezon. Több lehetőség is felmerült az Ausztrál Nagydíj pótlására. A következő hetek során kidolgozzuk a részleteket” – idézte őt a Motorsport.

A szigetországban lassan zajlik az oltási program, ennek ellenére a helyiek úgy számolnak, év végére elegendő embert oltanak be ahhoz, hogy feloldhassák a határokat. Erre nagy szükség lenne a jövő évi futamok miatt. 

Frissítés: A MotoGP szervezői már döntésre is jutottak a futam pótlásával kapcsolatban. Az eredetileg Ausztrál Nagydíj után következő sepangi fordulót egy héttel előrébb hozták (október 24-ére), így november első hétvégéjén egy második portimaói futam kap helyet Algarve-i Nagydíj néven.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: