DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 6. vasárnap
F1

Vettel: Nem tettem semmi rosszat

A négyszeres világbajnok elmagyarázta, hogy mi is történt Fernando Alonso feltartásakor és hogy szerinte pont ő tartotta be a megbeszélteket, míg a többiek nem.

Elrontotta Fernando Alonso körét, így korábbi nagy riválisát megfosztotta a Q3-as szerepléstől Sebastian Vettel, de a négyszeres világbajnok igazából nem is tudta, nem tudhatta, hogy mennyire közel jön mögötte a spanyol pilóta. Vettelt természetesen megkérdezték erről a spielbergi időmérőt követő sajtótájékoztatón:

vet5



"Szerintem semmi rosszat nem csináltam, megbeszéltük, hogy lassítunk a nyolcas-kilences kanyar között, én ezt tettem, aztán mindenki elment mellettem, majd lelassított a kilences-tízes között, ahol megbeszéltük, hogy nincs lassítás. A történet további részét ismeritek" - mondta Vettel.

"Sergio (Perez) és én vettünk vissza a nyolcas-kilences között, szóval mindenki elment mellettünk. Nem hiszem, hogy Sergio útban volt, egyszerűen én maradtam a sor végén, Fernando pedig jött hátulról elsőként. Néztem a tükröt, mert az nem túl jó hely arra, hogy forgalom legyen a hátulról érkező előtt és ahogy megláttam, elkezdtem gyorsítani, majd utána hallottam a rádióüzenetet. Megpróbáltam őt elkerülni és inkább feladtam a saját körömet annak érdekében, hogy neki legyen helye, mást nem tudtam tenni" - magyarázta az eseményeket a német.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: