DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 22. kedd
F1

Verstappen rendre intette csapatát a pole megszerzése után

Szezonbeli negyedik, összességében pedig hetedik pole-pozícióját szerezte meg Max Verstappen az Osztrák Nagydíj szombati kvalifikációján. Ennek ellenére elégedetlen volt a holland.

Régen láttunk már a spielbergihez fogható időmérő edzést, ahol egy Williams 2018 után újra bejutott a Q3-ba, Lando Norris tündökölt, a Mercedesek pedig eltűntek a semmiben. Mindemellett pedig a lelkes holland rajongók egy újabb Verstappen-pole-nak örülhettek Ausztriában.

A Red Bull vb-éllovasa az elsőség ellenére is talált olyan pontot, amin javítania kell csapatának következő alkalommal, ugyanis utolsó nekifutásra Verstappen ért körbe elsőként a pole-pozícióért küzdő tíz versenyző közül, amin majdnem rajtavesztett.



„Soha többé ne csináljunk ilyet, hogy mi jövünk ki elsőként” – panaszkodott már rögtön a célvonal átszelését követően a csapatrádióba Verstappen, majd az interjú alatt is megemlítette, hogy nem felhőtlen az öröme.

„Természetesen örülök az első helynek, de annak nem, ahogyan megszereztük… Elég rosszul sikerült számunkra a Q3. Nyilván az nagyszerű, hogy ezen a pályán mindkét alkalommal megszereztük az első rajtkockát, és holnap remélhetőleg be is fejezzük azt a munkát, amit elkezdtünk.”

„Ugyan az abroncsok lágyabbak, mint múlt héten, de megpróbálunk inkább saját magunkra koncentrálni és megnyerni a futamot, de persze még semmi sincs lefutva” – intett óvatoskodásra mindenkit a holland, akinek csapattársa a múlt heti ötödik helye után ezúttal befért a top háromba a kvalifikáción.

„Rengeteget próbálgattuk a beállításokat, hogy javítsunk az autó egyensúlyán. A helyzet folyamatosan javult, de el sem tudjátok képzelni, mekkora munka van e mögött. A végén sikerült egy jó kört összeraknom, így egészen elfogadható helyről indulhatok a vasárnapi futamon, a versenytempónk pedig egyértelműen biztató.”

Ha igazán szereted a motorsportokat, akkor van számodra egy jó hírünk: nemcsak a Facebookon, de már az Instagramon is megtalálsz bennünket. Kövess minket a legjobb képekért az Instán is!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: