DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 7. kedd
F1

A múlt hetinél szorosabb harcra számít Verstappen

Míg a pénteket élen záró Hamilton szerint a Red Bull továbbra is gyorsabb, a rivális csapat vezérpilótája komolyan számol a Mercedesszel – különösen az Osztrák Nagydíj újdonsága, a C5-ös lágy keverék használatában tartja erősnek az Ezüst Nyilakat.

Max Verstappen volt a leggyorsabb az Osztrák Nagydíj első szabadedzésén, de a mérvadóbb második tréningen már a két Mercedes végzett az első két pozícióban. A pénteki összesített első helyezett Lewis Hamilton szerint pozíciójuk csalóka, valójában a Red Bull áll előrébb, de azt beismerte, a W12-nek sikerült előrelépnie a kettő Red Bull Ringen tartott verseny előtt. Max Verstappent ennél jobban aggasztja a rivális tempónyerése.

„Szerintem szoros lesz. Egyértelmű, hogy sikerült javulniuk. Tehát a holnapi időmérőn meglátjuk. A legfontosabb, hogy ezekkel a lágyabb keverékekkel sikerüljön kitartanunk a versenyen. Ez kihívás lesz” – nyilatkozta a tévériportereknek az Osztrák Nagydíj pénteki napján Verstappen.



A Pirelli a skálán egy fokozattal puhább keverékeket szállított a futamra, hogy ezáltal változó kerüljön az egyenletbe a Stájer Nagydíjhoz képest. A leglágyabb keverék a C5, amely nem volt elérhető múlt héten, Verstappen szerint pedig épp ezen a keveréken megy igazán jól a Mercedes.

„Meglehetősen gyorsnak tűnnek a lágyon. Úgy vélem, részünkről nem volt tökéletes a lágy gumis etap. Mindazonáltal jó érzetem volt az autóban ülve, minden remeknek tűnt. Nincsenek igazi problémák, csak arról kell gondoskodnunk, hogy a lágyon kicsit több tempónk legyen, mert a közepesen szerintem jók vagyunk, a hosszú etapokon is erősek. Végső soron ez a legfontosabb” – fejtegette a bajnokságot 18 ponttal Hamilton előtt vezető holland.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: