DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Ez a Red Bull szinte tökéletes Verstappennel - véli Martin Brundle

Az F1-es szakértő szerint az idei Red Bull nagyon veszélyes kombináció a holland pilóta kezei között - a pilóta is nagyon nyugodt, remek formában van, úgyhogy minden esélye megvan a vb-címre.

Most már futamok óta teljesen egyértelmű, hogy a Red Bull a mezőny legjobb autója, motorerőben is utolérték a Mercedest, a gumikat is jobban kezelik, ez a konstrukció pedig szemmel láthatóan képes arra, hogy folyamatosan a leggyorsabb legyen. Martin Brundle, a Sky Sports F1-es szakértője szerint a jelenlegi Red Bull tökéletes ahhoz, hogy Max Verstappen világbajnok legyen vele.

"Ez a Red Bull most képes alacsonyabb hátsó szárnyállással menni, így kevesebb légellenállást generálni, amiből magasabb végsebesség lesz, ugyanakkor közben a gumikat is remekül kezeli a hosszabb etapokon. Ez így együtt meglehetősen hatásos kombináció, különösen Max Verstappen kezei között" - vélekedik Brundle.

00121015_411



"Toto Wolff és a Mercedes már csak apró változtatásokat tervez ebben a szezonban annak érdekében, hogy a legtöbbet hozzák ki a teljesen új 2022-es autóból, a Red Bull viszont nagyon produktívnak tűnik, részletes aerodinamikai fejlesztéseket hoztak a Paul Ricard-ra, ami egy héttel később már másképp nézett ki Max autóján. Továbbra is a maximumot akarják kihozni az idei autóból és az erős Honda-motorból" - magyarázta.

"Ehhez jön hozzá az, hogy a holland abszolút bombaformában van. Remek az időmérőkön, jól rajtol, jól kezeli a gumikat, teljesíti a stratégiát és akkor teszi a könyökét a csatákban, amikor kell. Most már csak akkor vállal kockázatot, ha az maximálisan megéri. Nagyon nyugodt, bízik a képességeiben és most már bízhat az autója tempójában is" - tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: