DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 7. kedd
F1

Norrisnak már az ötödik hely sem elég

Ismét remek futamot teljesített Lando Norris. Ugyan a harmadik helyről rajtolva végül az ötödik helyen ért célba, de boldog az eredmény láttán, sőt, többet akar.

A McLaren fiatalja eddig elképesztő szezont fut, az év eddigi összes versenyén pontot szerzett, ráadásul a nyolcadik helynél egyszer sem végzett rosszabb helyen. Kiegyensúlyozott teljesítményének hála a negyedik helyen áll a világbajnoki pontversenyben, ezzel pedig ő a legjobb középcsapatbeli pilóta.

A Stájer Nagydíjat Valtteri Bottas büntetése révén a harmadik rajtkockából kezdte, és bár Sergio Perez és később Bottas is megelőzte őt, a verseny hátralévő részében magabiztosan tartotta maga mögött korábbi csapattársát, Carlos Sainzot. A brit elégedett is volt futamával. „Ennél többet nem tehettünk ma. Ez egy magányos, sima futam volt, ami bizonyos szempontból nagyon jó. Az ötödik pozícióban jó dolog magányosnak lenni” – nyilatkozta a verseny után. „De persze mindig többet akarsz, egészen addig, amíg az első helyen nem vagy.”

Norris tavaly még álmodni sem mert volna egy ilyen, eredményekben gazdag szezonról. „Emlékszem, tavaly egy ötödik helyre azt mondtuk, wow, ez felér egy győzelemmel. De egy idő után, amikor már túl kényelmes lesz az a pozíció, mindig többet szeretnél” – folytatta.



„Szóval ez most egy kicsit frusztráló, a többiek annyival előrébb voltak. Nem öt, tíz vagy tizenöt másodperccel, hanem 26,7-tel, úgyhogy jobb autóra van szükségünk. Szeretnénk fejlődni, de azt hiszem, egy darabig nem fogunk ennél jobban teljesíteni.”

„De az olyan napok, mint a mai is, nagyon jók – újabb pontok nekem és a csapatnak. A Ferrari talán ma gyorsabb volt, és jövő héten is fenyegetést jelenthetnek, ha jó pozícióból indulnak és nem keverednek bele semmibe” – jósolta Norris, utalva a két istálló világbajnoki csatájára is, melyben most épp a McLaren áll jobban, 12 ponttal a vörösök előtt.

„Mindig többet akarsz, de a legvégén úgyis hálás leszel az ilyen napokért” – összegezte gondolatait a McLaren britje.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: