DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Alonso: Szerencsével szereztem pontokat

Bravúros vezetéssel hozta be kilencedikként az Alpine-t Fernando Alonso a Stájer Nagydíjon. A spanyol ász elismeri, szerencse nélkül, önerőből ezúttal nem lett volna pontszerzés.

Csapattársához, Esteban Oconhoz képest látványosan jobban teljesített az időmérőn és a versenyen is Fernando Alonso, aminek jutalma az lett, hogy két újabb pontot zsebelhetett be egy olyan hétvégén, ahol saját bevallása szerint autója nem volt alkalmas a pontszerzésre, ehhez kellett a mázli is.

Már a rajt utáni első percben Charles Leclerc és Pierre Gasly összeakadtak, ami utóbbi azonnali kiesését eredményezte megsérült bal hátsó felfüggesztése miatt. A kétszeres világbajnok kőkemény csatákban vett részt szinte a teljes verseny során, a leintésig kellett például tartania a gyorsabb autóval rendelkező Yuki Tsunodát, amit végül sikerrel meg is tett.

„Nem volt éppen egyszerű futam, úgy gondolom, hogy valószínűleg önerőből ezúttal nem kerülhettünk volna be a legjobb tíz közé. Szerencsém volt az elején, amikor Gasly és Leclerc összekoccantak. Utána sokáig a hetedik helyen haladtam, de a két Ferrarit ezúttal lehetetlen volt tartani” – idézi Fernando Alonsót a PlanetF1.com szakportál.

Alonsót egész versenyen nyomás alatt tartották a támadók, de két pontot így is elcsípett


„Volt egy érdekes pillanat, amikor Carlos Sainz úgy előzött meg, hogy én szándékosan lelassítottam abban a tudatban, hogy a kék zászlós jelzés miatt el kell engednem a közeledő Max Verstappent. De nem csak ő ment el mellettem akkor. Igaz, nagyon sok mindenen nem változtatott, mert egy-két kör múlva biztosan megelőzött volna, akkora tempókülönbséggel érkezett hátulról a Ferrari.”

„Összességében nem lehetek elégedetlen, szombaton bejutottam a Q3-ba, a versenyen pedig több pontot is szereztem. Nem ez volt a legjobb hétvégénk, jelenlegi csomagunknak nem igazán fekszik ez a pálya. Sajnos kétszer is versenyzünk ezen a pályán, úgyhogy a mostani hétvégére valamit ki kellene találnunk. Azért van néhány ötletünk erre, úgyhogy biztos vagyok abban, hogy az autó fejlesztésének szempontjából jól jön az egymás utáni két hétvége” – tekintett előre Alonso.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: