DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 4. szombat
F1

Russell: Ez újabb tipikus balszerencse volt

Pontszerzés helyett ismét csalódást keltően alakult George Russell futama. Bár önhbáján kívül történt, a Williams britje már meg sem lepődött az újabb problémán.

Kis túlzással Formula-1-es debütálása óta még az ág is húzza George Russellt. A tegnapi remek rajthelye után – 11., mely végül Yuki Tsunoda büntetése miatt a 10. rajtkockát jelentette – Russell a pontszerzést tűzte ki célul, és hogy végre levetkőzze magáról a Mr. Szombat becenevet. A Stájer Nagydíjon azonban megint kicsúszott a kezéből az irányítás.

Russell a rajtot követően a 8. helyre jött fel, miután Charles Leclerc és Pierre Gasly koccantak előtte. A brit hosszú körökön keresztül magabiztosan tartotta a pozícióját, Daniel Ricciardo és Yuki Tsunoda sem tudott vele mit kezdeni, sőt, az első etap elején maga Russell kezdett felzárkózni az előtte haladó Fernando Alonsóra.

A csapat azonban az etap közben közölte vele, hogy megbízhatósági okok miatt a B tervre kell váltaniuk, mivel gondokat észleltek az erőforrással. Russellnek már a kerékcseréje is katasztrofálisan sikerült, 18 másodpercig tartott a művelet, amely közben a szerelők a pneumatikus rendszerhez is hozzányúltak, és a helyzet nem lett jobb a pályára visszatérés után sem. A Williams-pilóta végül műszaki hiba miatt a 38. körben feladni kényszerült a versenyt.



Russell érthető módon csalódottan szállt ki az autóból, hiszen idén talán most volt a csapat a legközelebb egy jó eredményhez. A csapattagokat ő maga próbálta vigasztalni, de közben nem tudta leplezni keserűségét. „Annyira kár érte” – nyilatkozta a futam után. „A versenyzés sosem könnyű. Sosem… a fair nem a jó szó, mert a saját szerencséd kovácsa vagy. Valami tönkrement ma.”

„Viszont mi nem vagyunk mindig ilyen pozícióban, és ez annyira tipikus. Őszintén mondom, nem tudom, mit mondjak vagy gondoljak” – adott hangot csalódottságának. Csapatát különösen sajnálja, hiszen tudja, hogy az ő helyzetükben mennyire fontos nekik egy jó helyezés. „Annyira keményen dolgoznak ezért, és annyira hosszú ideje várunk rá.”

„Ezek a pontok jelentősek lettek volna, nem csak a csapat hangulata miatt, hanem mert ha a 8. vagy 7. helyen végzek, négy vagy hat pont a konstruktőri bajnokságban nagyon komoly lett volna. Abszolút jelentős” – folytatta Russell, aki meg van róla győződve, hogy még Alonsónál is gyorsabb volt.

A pilóta szerint csak technikai problémája volt, a Williams később arról beszélt, hogy valami a pneumatikus nyomással nem volt rendben. A csapat a mostani eredmény után továbbra is kilencedik a csapatok bajnokságában, pont nélkül, míg Russell 2019-es debütálása óta továbbra sem tudott pontot szerezni a Williamsnek.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: