DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 4. szombat
F1

Leclerc: Ez az egyik legjobb versenyem volt

Charles Leclerc a Stájer Nagydíjon a hetedik helyre kormányozta be a Ferrarit, oda, ahonnan rajtolt, de közben mozgalmas futama volt. Olyannyira, hogy a végén még a nap versenyzője is ő lett.

Leclerc futama nem indult jól, miután a rajtot követően már az első körben összekoccant Pierre Gasly AlphaTaurijával. Gasly végül az autó sérülése miatt ki is esett, Leclerc pedig törött első szárnnyal volt kénytelen a bokszba hajtani.

Az orrkúpcsere után a 17. helyről kellett feltornáznia magát, ami parádés előzések révén sikerült is neki; végül csapattársa, Carlos Sainz mögött végzett. Leclerc már a futamot megelőzően is dicsérte a Ferrari versenytempóját, és most meg is mutatta, nem is véletlenül bízott ennyire ebben. „Az első kört figyelembe véve, hihetetlen versenyünk volt. Elképesztően gyorsak voltunk, de nyilván, ha nincs az az első kör, akkor ennél sokkal, de sokkal jobb helyen is végezhettünk volna” – nyilatkozta a futam után a monacói.

Saját maga teljesítményével is elégedett. „Nagy lehetőséget használtunk ki ma, lenyűgöző volt a tempónk. Szerintem ez az egyik legjobb teljesítményem, amióta a Formula-1-ben vagyok, leszámítva persze az első kört” – mondta el Leclerc.



Az eredmények láttán a monacói természetesen rendkívül optimista, reméli, most már nem ismétlődik meg a például Franciaországban látott szenvedésük. „Egyértelműen várom a jövő hétvégét. A mai nap nagyon-nagyon különleges volt. Úgy értem, régóta nem volt ilyen jó a versenytempónk. Öröm látni ezt.”

Ami az első körös ütközést illeti, Leclerc nem szeretne elhamarkodottan ítélni. „Őszintén szólva vissza kell néznem a felvételeket. Nem vagyok biztos benne, hogy vajon Pierre ment-e túlságosan balra vagy én túlságosan jobbra. Azt hiszem, egy kicsit mindkettő. A végén pedig összeértünk” – kommentálta a történteket. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: