DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. július 7. vasárnap
F1

Alonso: Hamilton soha nem volt legyőzhetetlen

Az Alpine Formula-1-es pilótája, Fernando Alonso szerint Lewis Hamiltont egyáltalán nem lehetetlen legyőzni és örül annak, hogy Max Verstappen véget vetett a Mercedes dominancia által okozott „egyhangúságnak”.

A Mercedes hétszeres világbajnokának a turbóhibrid éra 2014-es kezdete óta nem volt ilyen nehéz dolga egy másik csapat versenyzőjével. Ebben a korszakban Hamilton mindegyik világbajnokságot megnyerte 2016-ot leszámítva, amikor ugyanis az akkori csapattársa, Nico Rosberg ülhetett fel a száguldó cirkusz trónjára.

Az idei szezonban azonban Verstappen egyelőre szárnyal a Red Bull volánja mögött és jelen pillanatban 12 ponttal előzi meg Hamilton az egyéni pontversenyben. Mivel a holland a Stájer Nagydíjat is pole-pozícióból kezdheti majd meg, így jó eséllyel pályázik a futamgyőzelemre, amivel tovább növelné előnyét az összetettben brit riválisával szemben.

Alonso – aki nagyon élvezte a szombati időmérőt a Red Bull Ringen – ugyan nem szólhat bele az élmenők csatájába idén, azonban jól érzi magát a középcsapatok versenyében, ami igen szoros a tavalyi szezonokhoz hasonlóan.



2005 és 2006 F1-es bajnoka, Hamilton egykori nagy ellenfele az AS-nak adott interjújában pedig ekképp vélekedett az idei bajnoki harcról:

„Kétségtelenül jó. A hosszú Mercedes-uralmat követően, ahol nagyrészt Hamilton harcolt a harcolt Bottasszal és nagyon hamar a javára fordította a bajnokságot, most két csapat két pilótája feszül egymásnak, ami nagyon jót tesz a sportnak. Számukra ez sokkal stresszesebb, azonban a nézők számára mindez nagyobb szórakozást jelent.”

„Hamilton soha nem volt legyőzhetetlen” – folytatta a kétszeres spanyol világbajnok. „Eddig nagyrészt csak a csapattársát kellett legyőznie, azonban most a Mercedeshez hasonló teljesítményre képes Red Bullal kell meccselnie. Hamilton és Verstappen is nagyon magas szintet képviselnek. Mindketten képesek extrát nyújtani, amivel még a kevésbé erő versenyek során is van esélyük a futamgyőzelemre. Ez pedig egy plusz csavart ad a bajnoki harcnak.”

Alonso végezetül a csapata helyzetére is kitért röviden és elmondása szerint „óriási szerencsére lesz szükségük”, ha el szeretnék érni a 2021-es évadra kitűzött céljukat, a három dobogós helyezést.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: