DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Vettel vállalja: Ezt én szúrtam el

Hiába jelentkezett biztató tempóval Sebastian Vettel a szabadedzéseken, az időmérőn a szoros versengésben alulmaradt és nem sikerült bejutnia a Q3-ba. A német vállalja, ő a hibás.

A pénteki szabadedzéseken az előkelő hatodik helyezést szerezte meg Sebastian Vettel, ám a Stájer Nagydíj kvalifikációján már nem igazán ment ugyanilyen jól a négyszeres világbajnoknak. Mindössze a tizennegyedik helyet csípte el (ha nem veszik el az utolsó gyorskörét pályaelhagyás miatt, akkor is csak a tizenkettedik pozíció lett volna meg), csapattársa, Lance Stroll azonban bejutott a Q3-ba.

Bár változtak a pályaviszonyok (és az autó bizonyos beállításai is) a szabadedzésekhez képest, Vettel bevallja, hogy egyszerűen nem sikerült összeraknia a legfontosabb köreit az időmérőn, így a rendkívül szoros középmezőnyben nem volt esélye bejutni a legjobb tízbe.

Ezúttal Stroll volt a jobb, Vettel elismeri, ezt az időmérőt ő szúrta el


„Ez rajtam múlott. Egyszerűen nem sikerült megtalálnom a legjobb ritmust, egyetlen gyorskörömnél sem tudtam kihozni a maximumot, minden szektorban sok időt veszítettem. A legfontosabb pillanatokban nem sikerült egyetlen igazán tökéletes kört sem összeraknom, ezen múlt a kiesés” – mondta el a Formula.hu helyszínen levő kollégájának az időmérő edzés végén Sebastian Vettel.

„Nem éreztem igazán jónak semmit, ennek csak kisebb részben oka az autón elvégzett néhány változtatás, sokkal inkább vagyok én hibás, mert az igazán fontos köreimben nem sikerült jól futnom. Amennyire láttam, a pályaelhagyás miatt elvett körömmel sem lett volna esélyem a legjobb tíz között végeznem, így csak annyi történt, hogy tizenkettedik helyett tizennegyedik lettem.”

„Természetes, hogy a reményt nem adom fel egy jó eredményre, hosszú verseny vár ránk holnap, szabadon választhatok gumit is. Nyilván, sokkal jobb lenne, ha előrébb rajtolhatnék, de most ebből kell kihozni a legtöbbet. A Pirelli Silverstone-ra új gumikkal érkezik, kíváncsian várom, milyen lesz az újakkal vezetni” – tekintett előre Vettel.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: