DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Ricciardo a honvágyával motiválja magát

Az ausztrál pilóta több, mint egy éve nem látta a családját, ami negatívan hat rá. Egyszer sem volt még ilyen érzése, de jó F1-es pilóta módjára megpróbál belőle valami pozitívat kihozni.

Daniel Ricciardo az F1-es csapatokhoz és a többi pilótához hasonlóan Európában él, családja és gyerekkori barátai azonban szülőföldjén, Ausztráliához kötik őt. A pilóta még 2007-ben költözött át az öreg kontinensre, hogy nemzetközi szintre emelje autóversenyzői karrierjét, honvágyat pedig egészen mostanáig nem érzett. A Covid miatt immár egy éve nem járt otthon, ami negatívan hat rá. 

Ewh11cLWUAApfwH



„A tavalyi karantén után utaztam el. Azt hiszem, június elsején ültem gépre, szóval már egy éve nem voltam otthon. Nagyon hiányzik az otthonom, a családom, a barátaim, ami negatívan hat rám. Más pilóták sokkal könnyebben találkoznak a szeretteikkel, mert a többségük Európában lakik, így maximum egy gyors repülőútra van tőlük. Ami pozitívum ebben, hogy ezzel motiválom magam. Úgy állok hozzá, hogy az élet megy tovább, lemaradok családi eseményekről, a nagyszüleim idősebbek lesznek és hasonlók – ha már ilyen áldozatokat hozok, akkor annak legyen haszna, abból hozzak ki valami jót. Szóval ezt üzemanyagként használom.”

Ricciardo idén a McLarennél versenyez, ahol egyelőre közepes teljesítményt nyújt. Az autója más vezetési stílust igényel, mint amire az ösztönei épülnek, ezért időbe telik, míg hozzászokik új munkaeszközéhez. Helyzetét úgy írta le, olyan érzése van, mintha a gyengébb lábával kellene labdába rúgnia.

„Próbálom ezt különböző analógiákkal elmagyarázni a külvilágomnak. Igen, évek óta F1-es autókat vezetek, nem mindegyik egyforma, de legalább egy kategóriát képviselnek. A jelenlegi autóm úgy működik, mintha a bal lábammal kellene egy jó nagyot a labdába rúgnom. Az ösztöneim azt súgják, jobb lábbal rúgjak, de ehhez az autóhoz át kell szoknom a balra. Ez talán jól elmagyarázza” – idézte őt a PlanetF1.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: