DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Perez: Még három kör kellett volna és elkapom Hamiltont

A Francia Nagydíjat a harmadik helyen záró Sergio Perez saját bevallása szerint még előrébb végezhetett volna, azaz Lewis Hamiltont is megelőzhette volna, ha egy kicsivel hosszabb a verseny.

Jó stratégiájának és tempójának köszönhetően újabb remek futamot zárt a Red Bull: Max Verstappen a kétkiállásos taktika révén a hajrában elvette Lewis Hamiltontól a győzelmet, Sergio Perezt pedig közvetlenül a két bajnokaspiráns mögött intették le.

A csapatnak ez sorozatban a harmadik diadala volt, amire Sebastian Vettel 2013-as menetelése óta nem volt példa. Perez elmondása alapján azonban egy másik, régen elért eredménytől, a kettős győzelemtől sem voltak messze; arra legutóbb 2016-ban, Malajziában volt példa.

A mexikói szerint nagyon kevés hiányzott hozzá. „Ha csak három körrel hosszabb a verseny, elkaptam volna Lewist is” – nyilatkozta a bakui futamgyőztes a Francia Nagydíj után. Az egykiállásos taktikát követő Perez a verseny nagy részében a senki földjén autózott, de az utolsó körökre a gumik olyannyira működni kezdtek, hogy az előtte küszködő és elégedetlenkedő Valtteri Bottas mellett könnyedén elszáguldott. Ha rajta múlik, a címvédőre is ugyanez a sors várt volna.

 



Perez a Mercedes párosával ellentétben örült az egy kiállásnak. A gumimágusként ismert pilóta nem győzte dicsérni csapatát a jó választás miatt. „Remek döntés volt, hogy elnyújtottuk az első etapomat. Az etap első tíz és utolsó öt körében elég vezethetetlen volt az autó, és a gumikopás is sokkal erősebb volt, mint vártuk. Viszont jól taktikáztunk, és összességében jó napunk volt.”

A mexikói pontosan tudja, még rengeteget kell tanulnia az autóról, de mindenképpen a győzelmet veszi célba. Magabiztosan várja a tripla versenyhétvége soron következő két futamát is, mindkétszer Ausztriában, a csapat hazai pályájának számító Red Bull Ringen. „Ha a következő hétvégén máris újabb verseny van, akkor jobb alapokról indulok. Nagy reményekkel várom a mostanit is” – mondta.

A két osztrák futam közül előbb a Stájer Nagydíjra kerül sor a hétvégén, majd a jövő héten Osztrák Nagydíj néven folytatódik ugyanott a száguldó cirkusz idei szezonja.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: