DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
F1

Wolff időt kér a Bottas-Russell ügyben

Toto Wolff csillapítja a kedélyeket a Bottas-Russell üggyel kapcsolatban és azt hangsúlyozza: még több időre van szüksége ahhoz, hogy meghozza a végső döntést.

A Le Castellet-i hétvége előtt tele volt a világsajtó azzal, hogy a Mercedes-vezérkar már döntött arról, hogy az évad végén a márka által patronált brit tehetség, George Russell váltja Valtteri Bottast. Sőt, csütörtökön, a helyszínen már olyasmiről is pletykáltak, hogy a brit reménység akár már az idei szezon közben megkaparinthatja a finn helyét. A két versenyző cáfolt, Wolff pedig az időmérő edzés után tartott sajtóértekezletén fejtette ki az álláspontját.

„Két versenyző van egy ülésre. Két olyan versenyző, akiknek csodálatos karrierje lehet az F1-ben. Szeretném látni Valtteri teljes idei potenciálját, illetve szeretném még figyelni George-ot a Williamsnél és azt, ahogyan kezeli a helyzetet” – felelte a döntés halogatásának hátterét forszírozó kérdésre Wolff azon a sajtóértekezleten, amelyen részt vett a formula.hu is.



Bottas mostanában látott harmatos produkciójának fényében egyáltalán nem lenne meglepő, ha a Mercedesnél valóban Russellnek szavaznának bizalmat, így nem lehet kizárni azt sem, hogy az évnek ebben a korai szakaszában a morált szem előtt tartva halogatják a döntést és a nagy bejelentést. Nem tudhatjuk, annyi azonban bizonyos, hogy Wolff elárulta: Baku után volt egy nagyobb elbeszélgetése Bottasszal, aminek már most láthatóak a jelei.

„Nagyon – felelte a szakvezető arra a kérdésre, hogy örül-e annak a javulásnak, amelyet a finn mutatott eddig ezen a hétvégén. - Nagyon jó beszélgetést folytattunk a múlt héten. Tudja, hogy minden rajta múlik, ez pedig jó hír. Tisztában van azzal, hogy maga irányítja a saját sorsát. Ez az egész csak arról szól, hogy az autót gyorsan kell vezetni.”

Wolff egyébként egy nagyon határozott igennel felelt arra a kérdésre, hogy minden opció nyitott-e a Mercedes számára, amivel azt erősítette meg, hogy a Lewis Hamilton, Bottas és Russell alkotta trióból – elméletileg - bármelyik kettős alkothatja a jövő évi versenyzőpárost.

A bajnokcsapat főnöke tisztázta azt is, hogy egy pénteki interjúban miért mondta azt, hogy a versenyzőkkel kapcsolatos döntést akár a téli szünetig is elhúzhatják. „Azért, mert az utóbbi időben egyfolytában ezt kérdezgetitek tőlem” – mondta Wolff, aki megjegyezte: kijelentését csupán viccnek szánta.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: