DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Sainz: Leclerc az F1 legjobbja az időmérőkön

A spanyol F1-es pilóta szerint csapattársa az egyik, ha nem a legnagyobb tehetség a mezőnyben és abban biztos, hogy a legjobb, ha időmérős körről van szó, úgyhogy komoly mércét jelent számára.

Carlos Sainzot arról kérdezte a BBC, hogy vajon tartott-e Charles Leclerc-től, amikor a Ferrarihoz igazolt - egy pilóta legnagyobb ellenfele mindig a csapattársa, hiszen hozzá mérik, de a spanyol szerint ugyan mérlegelte a helyzetet, tartani nem tartott a monacóitól. Volt ő már korábban Max Verstappen, vagy a most remeklő Lando Norris csapattársa is, Leclerc is nagyon gyors, de fel kell vele venni a kesztyűt.

"Nyilván gondolkodtam ezen, amikor aláírunk egy szerződést, minden lehetőséget megvizsgálunk, de amikor beszéltem Mattia Binotto csapatfőnökkel, rájöttem, hogy egyenlő esélyeket kapunk majd" - mondta Sainz arra, hogy nem érezte-e magát hátrányban azért, mert Leclerc évek óta a Ferrarinál van. "Arra gondoltam, hogy az első évemben talán nehéz lesz tartanom Leclerc tempóját, de bízom a tehetségemben és a hozzáállásomban, remélem, hogy közelebb kerülök, vagy akár meg is előzöm őt a jövőben."

00121009_613



Sainz ráadásul amúgy is nagyon nagyra tartja Leclerc-t. "Ha tesztelni akarjuk az időmérős tempónkat valaki ellen, akkor azt Charles Leclerc ellen kell megtenni. Szerintem ő a legjobb időmérős pilóta a rajtrácson, ő az egyik, ha nem a legnagyobb tehetsége a Formula-1-nek és megtanulhatom, hogy hogyan teljesít ilyen jól. Őszintén szólva ez a kihívás nagyon tetszik."

Szerinte ez a hátrány sokakat érinthet a toppilóták csapattársaként. "Most bárkit tennének be a Ferrariba Charles mellé, nehéz dolga lenne, mert ő már harmadik éve ül az autóban. De ugyanez lenne a helyzet a Red Bullnál Max esetében, a Mercedesnél Hamiltonnal, vagy a McLarennél Landóval. Ők a legjobbak azokkal az autókkal, mert megvan a tapasztalatuk velük."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: