Steward
Admin
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2021. augusztus 1. vasárnap
F1

Verstappen: Abu Dhabi után kell vezetnünk a bajnokságot

A Rosberg-Hamilton párharc óta a legkiélezettebb bajnoki csatának lehetünk szemtanúi idén, aminek köszönhetően Max Verstappen is egyre gyakrabban kapja meg a világbajnoki esélyeit firtató kérdéseket. Az éllovas legfrissebb nyilatkozatában erre is reflektál az újabb versenyhétvége kapujában.

A bakui dráma után a Formula-1 világának és Max Verstappennek is volt egy szabad hete magához térni, és a következő összecsapásra, a Francia Nagydíjra készülni. Mint saját weboldalán megjelent rövid interjújából kiderül, a holland is most már erre fókuszál.

„Természetesen nyerni szerettem volna, és nem áll távol a valóságtól, ha kijelentjük, hogy már a miénk volt az a győzelem Bakuban. De ilyen a versenyzés, néha kicsúszik a kezedből az irányítás. Még mindig vezetjük a bajnokságot. Jó lenne persze több ponttal, de ez van” – mondta a legutóbb, Bakuban biztosnak tűnő győzelmet bukó Verstappen a hétvégi nagydíj előtt.„Várom már Paul Ricardot. Gyors pálya, a kör vége felé van néhány gyors kanyar. A gumikopásra különösen figyelni kell. Rengeteg a bukótér is, így merőben más, mint az előző két, utcai pálya volt. Remélhetőleg dobogós helyen végzünk majd.”

Ami a szezon hátralévő részét illeti, azzal kapcsolatban a Red Bull-pilótának vegyes érzései vannak. Magabiztos, de továbbra is tart a Mercedestől, akik a hagyományos pályákon visszaszerezhetik előnyüket.

„Mennünk kell előre, a végsőkig. A fejlesztésből, fejlődésből sosem elég. Még nagyon sok verseny van előttünk. Remek, hogy most vezetjük a bajnokságot, de ennek Abu Dhabi után kell így lennie. Akkor számít igazán” – fogalmazott Verstappen, aki 105 ponttal vezeti a világbajnokságot a 101 pontos Lewis Hamilton előtt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?