DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Egészen jól bírta az ütközést Verstappen autója

Sajtóértesülések szerint a vártnál jóval kevesebb sérülés érte Max Verstappen Red Bullját az Azerbajdzsáni Nagydíjon. Ez a becsapódási szögnek köszönhető.

A Motorsport olasz kiadása közölt egy anyagot a holland pilóta múltkori balesetének következményeiről, amikor Verstappen az élen haladva 300km/óra feletti tempónál defektet kapott, és jobbra kitörve az egyik betonfalnak ütközött. A lap szerint a Red Bull csapata a vártnál kisebb sérülésekkel szembesült az autón. Már a tévéközvetítés alatt egyértelmű volt, hogy az autó orra kapta a legnagyobb ütést, és ez volt a pilóta óriási szerencséje, hiszen ebből az irányból a legbiztonságosabb ütközni. A felszabaduló energia nagy részét az orrkúp elnyelte, azon kívül gyakorlatilag csak a bal hátsó felfüggesztést érte kár, amelyen eldurrant a kerék. 

A csapat szerencséjére tehát strukturálisan és a karosszériát tekintve sem sérült az autó, így Lance Stroll balesetéhez képest olcsón megúszták a kiesést. A sebességváltót minden bizonnyal így is kicserélik, hiszen ezt a szabályok engedélyezik. 

A defektet a Pirelli a pályán tapasztalt törmelékkel magyarázta, de gyanúra ad okot, hogy Lance Stroll a futam korábbi szakaszában ugyanazon a keréken, ugyanolyan keverékkel, ugyanazon a pályaszakaszon kapott defektet. Verstappen szerint a gyártónak felelősséget kellene vállalnia, de ezt nem fogja megtenni.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: