DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Verstappen örökre a Red Bullnál maradna

Nagyon élvezi a munkát az energiaitalosoknál, ezért nem is fontolgatja, hogy más csapathoz igazoljon az F1-ben. A vb-éllovas holland arról is beszélt, miben változtattak a tavalyi évhez képest.

Max Verstappen 2015-ben mutatkozott be a Formula-1-ben a Toro Rossónál, majd a 2016-os idény közben előléptették a Red Bullhoz, amely csapatot azóta is erősíti. A holland 2023-ig szóló szerződéssel rendelkezik a bikákkal, mégis időről időre felmerül, hogy esetleg elhagyhatja a gárdát, ha az nem tud vb-címre esélyes autót biztosítani neki. Idén úgy fest, hogy tud, és talán ez is az oka annak, hogy Verstappen a következőt válaszolta, amikor a Sky Italia arról érdeklődött nála, hogy szívesen maradna-e pályafutása végéig a Red Bullnál:

verstappen-redbull-baku-1_1



„Ez a terv. Nagyon élvezem, hogy ennek a csapatnak a tagja lehetek. Ez mindenki igaz a csapatban, remek a kapcsolatunk mindenkivel, mindannyian motiváltak vagyunk, hajtunk a sikerre és persze győzni akarunk. Remélem, még sokáig csinálhatjuk ezt.”

Verstappen hozzátette: csak abban az esetben váltana csapatot a jövőben, ha az egy megfelelő lehetőség és az autó is gyors. Emellett arról is beszélt az összetettbeli éllovas, hogy bár később már szakágakban is kipróbálná magát, egyelőre teljes mértékben az F1-re és a Red Bullra fókuszál:

„Kell, hogy legyen értelme egy ilyennek, de pillanatnyilag nem is igazán foglalkozom ezzel. A Formula-1-re koncentrálok. Persze szeretném majd kipróbálni az endurance-t, de az egy mellékprojekt lenne, nem a fő cél. Jelenleg boldog vagyok ott, ahol vagyok, és ez nyilván a Red Bull.”

A 23 éves pilóta arról is beszélt, szerinte minek köszönhető, hogy idén jobban fel tudják venni a harcot a Mercedesszel, mint egy éve: „Szerintem sokat tanultunk a tavalyi hibáinkból. Azt hittük, nagyon versenyképes autónk van, de nem volt az a szezon elején. És persze néhány dolog be volt határolva, nem tudtunk egyből kicserélni dolgokat az autón. Úgy vélem, ezen sikerült sokat változtatnunk az idei évre. Látható az előrelépés, de így is folyamatosan jobbak szeretnénk lenni, sosem vagyunk elég jók. Tovább kell nyomnunk, hogy javulhassunk.”

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: