DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Ezt változtatta meg Vettel az Aston Martinnál

Otmar Szafnauer szerint egy fontos dolog változott meg náluk azzal, hogy náluk dolgozik egy négyszeres világbajnok - tanul az egész csapat és tanul Lance Stroll is, a munka gyümölcse pedig már kezd beérni.

Két parádés hétvégén van túl Sebastian Vettel, az utóbbi két szezonban szenvedő és az Aston Martinnál is gyengén kezdő német pilóta magára talált új csapatánál - kicsit sikerült magára faragnia az autót, ő is ráérzett annak vezethetőségére, illetve az önbizalma is kezd helyreállni. A remekül sikerült monacói verseny után Bakuban dobogóra állhatott, ennek kapcsán kérdezték Otmar Szafnauert a változásokról:

vet_9



"Sebastian kinyújtotta azt a módszert, ahogy csináljuk a dolgainkat" - idézi a Formula-1 hivatalos weboldala az Aston Martin csapatfőnökét. "Lance (Stroll) sem újonc, velünk van már egy ideje, de Sebastiannak több tapasztalata van és megváltoztatta azt, ahogy zajlanak a megbeszéléseink. Ebből nem csak Lance, de az egész csapat is profitált, de a két pilóta közötti dinamika is jól működik" - tette hozzá Szafnauer.

"Seb már Monaco előtt is folyamatosan javult. Nem is mondanám azt, hogy egyre jobb és jobb lett, inkűbb azt, hogy egyre magabiztosabbá vált az autóban. Szerintem ez a fejlődés apró lépésekből áll, ezt is diktálja a logika. Ennek során mi mindannyian javultunk, főleg abban, ahogy kezeljük a hétvégéket. Mindannyian tanulunk, Lance is és együtt emeljük fel a csapatot."

Vettel munkamoráljáról, részletes elemzéseiről és megbeszéléseiről egyébként Christian Horner is beszélt: mint mondta, egyszerűen nem tudták feldolgozni a Red Bullnál a német által hozott sok információt, egy ilyen megbeszélést Mark Webber például tizenöt perc alatt letudott...

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: