DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Russell: Ha nem szerzünk pontot, az sem kudarc

Egyértelműen a pontszerzés a célja idén a Williamsnek, de akkor sem tekintenek kudarcként az évre, ha ez nem jön össze – elvégre olyan számukra egy top 10-es eredmény, mint a McLarennek egy győzelem.

George Russell harmadik idényét futja a Formula-1-ben a Williamsnél, de még mindig nem tudott a grove-i alakulat színeiben pontot szerezni (egyedüli vb-egységei a Mercedesszel futott Szahíri Nagydíjról származnak). Ez ráadásul tavaly azt is jelentette, hogy a csapat sem gyűjtött egyetlen pontot sem, s egyelőre idén is ez a helyzet – sőt, Mick Schumacher bakui 13. helye révén a Haas megelőzte őket a konstruktőri tabellán, így a Williams pillanatnyilag az utolsó pozíciót foglalja el.

russell-williams-baku-1



Amikor az Autosport.com arról kérdezte egy interjúban Russellt, hogy frusztrálja-e, hogy két és fél éve képtelen pontot szerezni a rendre erős időmérős teljesítményei után, a fiatal brit rámutatott, hogy számukra egy top 10-s eredmény olyan lenne, mint a középmezőny egyes alakulatainak egy győzelem:

„Nem, nem zavar, de egyértelműen ez a cél” – fogalmazott Russell. „Ez a célkitűzésünk, de ha pont nélkül zárnánk ezt a szezont, akkor sem tekintenék kudarcként erre az évre. Ha néhány ponttal a zsebünkben tudnánk befejezni az idényt, az szerintem óriási siker lenne. Számunkra olyan egy pontszerzés, mint mondjuk a McLarennek a győzelem, ha a különbségeket vesszük alapul. De ha a McLaren nem nyerne egész évben egyetlen futamot sem, azt sem tekintenénk kudarcnak. Ha viszont lesz győzelmük, az szintén elképesztő siker.”

„Szerintem így kell ezt nézni. Pszichológiai szempontból fel kell ismernünk, hogy ha mindent megtettünk és egy fantasztikus hétvégét teljesítettünk, aminek a végén 13. helyen zártunk, akkor sem szabad csalódottnak lennünk, hogy nem sikerült a pontszerzés, mert lehet, hogy a 13. helyezés volt az abszolút maximum, amit elérhettünk.”

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: