DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Leclerc örül Vettel és Gasly sikerének

Bár mindkét ellenfele az ő kárára szerzett dobogós helyezést Azerbajdzsánban, Charles Leclerc emiatt nem bánkódik. Egy barátja és egy korábbi csapattársa ért el sikert, ami örömmel tölti el őt.

Ismét egy drámai Azerbajdzsáni Nagydíjon vagyunk túl, amelynek csak az utolsó két köre annyi izgalmat hozott, mint máskor egy-egy teljes futam. A Max Verstappen defektje miatt történt futammegszakítás után állórajttal engedték útjára a mezőnyt, ami több feszült csatát eredményezett. A dobogós helyért küzdő Charles Leclerc-t végül Sebastian Vettel és Pierre Gasly is maga mögé utasította, így a monacói csak a negyedik lett, de emiatt nem bánkódik.

 femh31wk4vns1p41nokp_lg



„Bakuban nagyon meglepett az Aston Martin teljesítménye. Nem számítottam rá, hogy ennyire gyorsak lesznek. Érdekelne, hogyan tettek ekkora lépést előre. Seb miatt hihetetlenül boldog vagyok, amiért a második helyen végzett. Pierre Gasly barátomnak is örülök. Szoros volt az utolsó két kör, de ők egy kicsit gyorsabbak voltak. Fontos volt Lando Norrist magam mögött tartani, mert a Ferrari elsősorban nem az Aston Martin és az AlphaTauri, hanem a McLaren ellen harcol” – idézte őt a Speedweek.

Leclerc 2019-ben Vettel csapattársaként került a Ferrari istállójához, ahol két éven át versenyeztek együtt. A fiatal monacói sokat tanult a négyszeres világbajnoktól. „Mindig lenyűgözött a tapasztalata. Bizonyos szituációkban megmutatta nagyszerű elemzőképességét. Ilyen szempontból sokat tanultam tőle. Ő egy olyan ember, aki nagy figyelmet fordít a részletekre, és ez megmutatkozik a pályán. Izgalmas volt őt munka közben figyelni. Emellett egy nagyon jó ember, a szerénysége lenyűgözött” – beszélt egykori kollégájáról.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: