Steward
Balogh Tamás
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2021. június 21. hétfő
F1

Rosberg nem fog Wolff nyomdokaiba lépni

Toto Wolff a közelmúltban többször is beszélt már arról, hogy keresi, ki lehetne az ő megfelelő utója a Mercedes F1-es csapatának az élén. Egy dolog biztos: nem Nico Rosberg lesz az.

A Mercedes jelenlegi csapatfőnöke, aki nem mellesleg egyharmadrészt tulajdonosa is az istállónak, 2013 óta tölti be jelenlegi pozícióját, azelőtt pedig maga is autóversenyző volt.  A most 49 éves vezető eddig hét egyéni és ugyanennyi konstruktőri világbajnoki címet szállított a Mercedesnek.

Eközben Nico Rosberg, aki 2016 végén – miután megnyerte a világbajnoki címet – váratlanul visszavonult, több zöld projektbe is invesztált már, az FIA közlekedésbiztonsági kampányának az arcává vált és az Extreme-E-ben is van egy csapata, a Rosberg X Racing, mellyel mindkét eddigi versenyhétvégét megnyerték.Azonban hiába a saját csapat, Rosberg a Formel1.de-nek mondta el, hogy nem szeretné átvenni a jövőben volt főnöke jelenlegi szerepkörét: „Ez egyáltalán nem vonz engem” – kezdte a német. „Ez a munka olyan mértékű elfoglaltságot jelent, ami számomra már túl sok lenne.”

„Elfoglalt vagy reggel, délben és este, tulajdonképpen a nap egészében. Ha ránézek, mennyire intenzíven dolgozik Toto, már rögtön tudom, hogy ez a munka nem nekem való. Szeretném elkerülni az ilyen szintű elfoglaltságot igénylő tevékenységeket életem hátralévő részében.”

„Megtapasztaltam, mennyire keményen oda kell tennem magam és mennyire elfoglalt vagyok, mikor még versenyeztem, és nem szeretném ezt újra átélni” – zárta rövidre a témát a 2016-os világbajnok.

Ha igazán szereted a motorsportokat, akkor van számodra egy jó hírünk: nemcsak a Facebookon, de már az Instagramon is megtalálsz bennünket. Kövess minket a legjobb képekért az Instán is!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?