DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Rosberg: Nem kellett volna kritizálnom Totót

Nico Rosberg most tapasztalja meg, hogy milyen is a csapatfőnök munkája, így visszagondolva másképp értékeli Toto Wolff akkori döntéseit - nehéz megtalálni az egyensúlyt, de élvezi.

Az Extreme-E-ben csapatfőnökként irányítja istállóját Nico Rosberg, a 2016-os Formula-1-es világbajnok pedig ezzel kapcsolatban elmondta, hogy így utólag belegondolva túl sokszor kritizálta anno saját csapatfőnöke, Toto Wolff döntéseit. 

ros



"Igazából elég nehéz ebben a szerepkörben ott lenni. Próbálok mindenben benne lenni és támogatni őket, amiben csak tudom, de nehéz megtalálni a módját, hogy mi a legmegfelelőbb a támogatásra úgy, hogy túlságosan azért ne legyek benne, ne merüljek el, meg kell találni a határokat. Ez furcsa nekem, mert ezen az oldalon még sosem voltam. Most visszanézek és azt gondolom, hogy amikor kritizáltam Totót, basszus, hát talán nem kellett volna..." - idézi Rosberg szavait az Autosport.

"Ez nekem azért is nehéz, mert senki sem ismeri tökéletesen autóját, hiszen nem teszteljük őket. Találgatni és próbálgatni kell, a mi csapatunk pedig a Formula-1-es megközelítést próbálja alkalmazni, ez segít nekünk a jobb teljesítmény elérésében. De nagy kihívás és nehéz feladat ez számomra" - tette hozzá a német.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: